fbpx

Izlet zaječarskih planinara PSD „Ljuba Nešić“ na Staroplaninske vodopade

Preporuka:

Zaječar dobija Volonterski centar i klub za stare

Crveni Krst Zaječar u Novoj 2020. godini najviše pažnje posvećuje mladim volonterima koji su najbolji deo njihove humanitarne organizacije....

Novogodišnji bazar i ove godine na Trgu oslobođenja

Tradicionalni Novogodišnji bazar i ove godine biće održan na platou u centru Zaječara od 26. do 28. decembra, kada...

U Zaječaru predstavljanje EU programa za koje možete konkurisati

Info dan o EU programima iz različitih oblasti koji su aktivni na teritoriji Republike Srbije, a za čija sredstva...
- Reklama -

Proteklog vikenda planinari planinarsko smučarskog drustva „Ljuba Nešić“ Zaječar u okviru svojih redovnih aktivnosti obišli su vodopade na Staroj planini.

Stara planina se proteze od Vrške čuke do Crnog mora i prepuna je prirodnih lepota i zanimljivosti.

Za zaječarske planinare koji je često pohode ovog puta, cilj je bio obići što više vodopada i uživati u njihovoj raskošnoj lepoti.

Zanimljiv je podatak da se u Srbiji svaki četvrti vodopad nalazi upravo na Staroj Planini, gde je i najviši vodopad u našoj zemlji.

Neki od njih su dugo ostali sakriveni, jer se nalaze duboko u nepristupačnim šumama i otkriveni su tek pre nekoliko godina.

Zaječarski planinari su ovom prilikom obisli četiri vodopada: Čunguljski (najviši u Srbiji), Krmoljski, Kurtalski i Piljski vodopad  i uživali u prirodi prešavsi preko 20 kilometara.

Vodopade su obilazili zajedno sa niškim planinarima, s obzirom su se izleti poklopili u istom terminu, pa dobro druženje koje inače krasi planinare nije izostalo.

Sledeću priliku za uživanje u lepotama ove planine imaće vec 20. maja kada će biti organizovana Regionalna akcija na vrhu Vetren kod manastira Suvodol, kao i sredinom juna kada je planiran uspon na najviši vrh Stare planine Botev 2376 mnv koji se nalazi u Bugarskoj.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i tmurno

U Srbiji danas malo svežije vreme. Uglavnom u prvom delu dana,pretežno oblačno, ponegde sa kišom, na visokim planinama moguć slab sneg. Posle podne prestanak padavina,...

I ovog petka tražio se primerak više „Zaječarskih vesti“

Drugo izdanje dvonedeljnika "Zaječarske vesti" građani su u centru grada dočekali sa nestrpljenjem. Tiraž od 1.250 primeraka građanima su lično delili novinari portala "Zaječar...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: