fbpx
Društvo

IZBORI ZA ČLANOVE SAVETA MESNIH ZAJEDNICA U ZAJEČARU: Do 10 sati izlaznost samo od 1 do 2%!

Izbori za članove Saveta Mesnih zajednica na teritoriji Zaječara obavlja se danas na 32 biračka mesta na kojima je ukupno upisano 40.152 birača u biračkim spiskovima, a predloženo je 212 kandidata za 124 člana Saveta mesnih zajednica.

Prema rečima Dragane Valjević, člana Gradske izborne komisije u Zaječaru sva biračka mesta otvorena su na vreme i glasanje se obavlja prema ustaljenoj proceduri.

” Za sada su se Gradskoj izbornoj komisiji javljali birači koji ne mogu da izađu na glasanje, pa smo mi o tome obaveštavali predsednike biračkih odbora.

Imamo informaciju u pogledu izlaznosti da je oko 10 časova izlaznost bila između 1 i 2 %, i da za sada nema nikakvih problema na biračkim mestima”, istakla je Valjević.

Dragana Mišić, predsednica biračkog mesta broj 18 istakla je je u birački spisak na tom biračkom mestu upisano 1377 birača, od toga je jedan birač skunut sa evidencije na tom biračkom mestu.

” Izlaznost je do 11 sati bila oko 3-4%.

S obzirom na vremenske prilike očekujemo da u popodnevnim časovima izlaznost bude veća, kao što je uobičajeno na svim izborima”,istakla je Mišić.

Slaba izlaznost zabeležena je ovog prepodneva i na biračkom mestu broj 5 gde je prema rečima Dejane Vojinović, predsednika tog biračkog mesta od 1.156 upisanih birača do 12 sati izašlo oko 30-ak građana.

” Izlaznost je mala, ali se glasanje odvija u najboljem redu.

Nadamo se da će u popodnevnim satima izlaznost biti veća”, istakla je Vojnović.

 

1 komentar

Dodaj komentar