fbpx

Iz Negotina za Zaječar besplatan prevoz za učešće u molitvenom hodu

Preporuka:

Na Električni orgazam za 800 dinara

Počela je prodaja karata za nastup Električnog orgazma u Omladinskom centru, koji će biti održan početkom aprila u okviru...

Potencijali Zaječara na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara jedinstvene...

Predstava „Raj na zemlji“ u zaječarskom pozorištu

U pozorištu "Zoran Radmilović" u Zaječaru će sledeće nedelje biti izvedena predstava "Raj na zemlji" u režiji Peđe Markovića. Scenario...
- Reklama -

Litija u znak podrške srpskom narodu i sveštenstvu u Crnoj Gori biće održana danas u Zaječaru uoči Krstovdana u 18 sati. Sveštenici negotinske Crkvene opštine obezbedili su za sve zainteresovane besplatan prevoz za Zaječar. Eparhija timočka pozvala je sve ljude „dobre volje, budne savesti i žive revnosti za istinu i pravdu“ da učestvuju u molitvenom hodu.

Sveštenici negotinske Crkvene opštine obezbedili su za sve građane besplatan prevoz za Zaječar za učešće u molitvenom hodu. Potrebno je da se zainteresovani prijave crkvenjaku u negotinskom Sabornom hramu Svete Trojice, a polazak je u 16 sati i 30 minuta ispred nove crkve.

Okupljanje zainteresovanih za molitveni hod u Zaječaru je najavljeno za 17 sati i 30 minuta u porti zaječarske Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice. Litija će iz crkve krenuti u 18 sati ulicama Timočke bune, Svetozara Markovića ka kružnom toku, a potom ulicom Nikole Pašića nazad do Sabornog hrama gde će se čitati moleban za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

Episkop je podsetio na tešku situaciju u kojoj se nalazi naša Sveta Crkva, narod i svetinje u Crnoj Gori. Zbog toga je najavio litiju kroz Zaječar posle koje će se u Sabornoj zaječarskoj crkvi čitati moleban i Akatist Presvetoj Bogorodici.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: