fbpx

ISTRAŽUJEMO: Hoće li biti uređen put od Salaša preko Brusnika za Tamnič, Rajac i Negotin?!

Preporuka:

Poziv pčelarima iz Zaječara da doniraju med i rastvor propolisa za najstarije

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) pokrenuo je akciju pod nazivom "Tegla meda za pomoć najstarijim sugrađanima u borbi protiv...

U Timočkoj krajini 18 osoba testirano na koronu: 4 hospitalizovane, ostali u kućnoj izolaciji

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od...

Stižu paketi pomoći za socijalno ugrožene Zaječarce: Distribucija tek od ponedeljka

Građani Zaječara koji su lošeg materijalnog stanja od kada su objavljeni brojevi telefona putem medija na koji se mogu...
- Reklama -

O izuzetno lošem stanju puta od Salaša preko Brusnika za Tamnič i Negotin izveštavali smo nedavno. Problem oko njegove sanacije godinama je predstavljala činjenica što se nije znalo u čijoj je tačno nadležnosti njegovo uređenje. Nekada je o njemu brigu vodila republika, a pre samo nekoliko godina „problem“ je postao lokalne prirode.

I tako, put koji spaja dva regiona, a tri opštine: Zaječar, Bor i Negotin godinama je prepušten rubu vremena i besomučno propada. 

Odgovor na ovo pitanje, obilazeći radove u zaječarskim selima i prigradskim naseljima dao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je podržao ideju da se u narednom periodu izvrši kompletna rekonstrukcija puta od Salaške petlje do Rajca.

„Tu treba da pored Zaječara učestvuje i opština Negotin, ali i Republika Srbija.

Pored ove deonice važna je i rekonstrukcija kolovoza na putnom pravcu Salaš, Glogovica, Dubočane, Mala Jasikova“, istakao je Ničić.

On je najavio da bi iduće godine u sklopu rekonstrukcije puta koji će raditi Republika Srbija na deonici od Vratarnice do Knjaževca, mogla uraditi i  kompletna rekonstrukcija puta Vratarnica – Zagrađe – Marinovac – Vrbica.

Vrednost ovih radova prema rečima Ničića premašila bi 170 miliona dinara.

Kada bi tačno radovi na sanaciji puta ka Rajcu mogli da počnu – NE ZNA SE, jer o tome ne odlučuje samo Grad Zaječar, već i Opština Negotin, ali i republika.

U želji da će se neko ovog „ničijeg puta“ uskoro zaista setiti, ostaje nam da se nadamo da će obećanje gradonačelnika Ničića biti zaista sprovedeno u delo.

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: