Kultura

Irski vikend u Omladinskom centru!!!

Zaječarci ljubitelji irske, odnosno keltske muzike, uživaće u predstojećem vikendu.

Naime, povodom Dana Svetog Patrika, irskog nacionalnog praznika, Omladinski centar će u subotu, 18. marta, ugostiti grupu Irish Stew. Bend u svom sastavu, pored gitara i bubnja, poseduje i frulu, violonu i bendžo, karakteristične za irsku folk muziku.

Koncert počinje u 22h, a cena karte je 300 dinara.

Irish Stew of Sindidun (često nazivan samo Irish Stew) je beogradski muzički sastav koji svira punk-rock muziku insiprisanu tradicionalnim irskim motivima. Bend je osnovan krajem 2002. Godine. Pri osnivanju je imao cilj da svira obrade irskih tradicionalnih pesama, ali je vremenom akcenat stavljen na autorske pesme. Kao plod autorskog rada usledilo je i snimanje albuma prvenca pod nazivom “So Many Words…” koji objavljuju za “One Records” u oktobru 2005. godine. U martu 2008. godine, objavljen je drugi studijski album, “Dare to Dream”, ponovo u izdanju “One Records”- a. Svoj treći album pod nazivom New Tomorrow objavljuju 2011. godine.

 

Dan pre, 17. marta, Omladinski centar organizuje veliku žurku povodom ovog praznika, tokom koje će biti dodeljene besplatne karte za koncert Irish Stew.

 

Dodaj komentar