Društvo

Interaktivni strip „Divan dan” kao deo projekta „I mi smo tu“, predstavljen u Zaječaru

FOTO: timocka.rs

Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar i Grupa mladih sa invaliditetom „Druži se sa nama” predstavili su javnosti interaktivni strip „Divan dan”, koji je nastao kroz projekat „I mi smo tu“.

Cilj ovog projekta je uključivanje i promocija aktivnog učešća mladih osoba sa invaliditetom u javnom i političkom životu na nivou lokalne zajednice. Aktivnosti su uključivale analizu stepena zastupljenosti osoba sa invaliditetom u rad političkih stranaka u lokalnoj zajednici i kreiranje interaktivnog stripa „Divan dan” o izbornom pravu.

„Projekat je imao fazu ispitivanja stanja o učešću mladih i mladih osoba sa invaliditetom u radu političkih stranaka, a strip se obraća i mladima koji prvi put stiču pravo na glasanje. Pokušali smo slikovito da objasnimo mladima šta znači steći pravo na glasanje. Što se tiče samog Društva za dečiju i cerebralnu paralizu, mi i dalje nastavljamo sa svojim aktivnostima“, poručio je Ivan Simić, sekretar Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize Zaječar.

„Izabrali smo formu stripa kako bismo se obratili mladim ljudima, koja u sebi sadrži osim priče i jednu ilustrativnost. Svi smo usput stvarali jednu priču kroz druženje. Sama priča o tom druženju napravila je scenario“, rekao je Dragan Stokić Rajački, slikar.

FOTO: timocka.rs

Vrednost projekta je 250 hiljada dinara, a njegova realizacija trajala je tri meseca. Projekat je podržao je ZIman-ov fond za mlade koji sprovode „Zaječarska inicijativa” i Fondacija „Iskorak” u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za demokratiju.

Iz Društva za dečiju i cerebralnu paralizu Zaječar dodaju da oni nastavljaju sa mnogobrojnim aktivnostima, a između ostalog, u planu je da 30. juna u Zaječaru organizuju turnir u šahu, u kome će učestvovati ljudi iz sličnih udruženja koji dolaze iz devet gradova.

Izvor: timocka.rs

Dodaj komentar