Društvo Timočka krajina

Informativna sesija o IPARD programu u Kladovu

ipard program
foto: https://www.facebook.com/raris.org

Informativna sesija o IPARD programu u Kladovu

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, u saradnji sa opštinom Kladovo, organizuje informativnu sesiju o IPARD programu.

Informativna sesija biće organizovana u četvrtak 20. juna od 12 sati, u sali Skupštine opštine Kladovo.

Na sesiji će biti predstavljene dve mere i to:

  • Mera 3-investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva i
  • Mera 7-diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja-ruralni turizam.

Cilj sesije je da potencijalnim korisnicima pruži detaljne informacije o prilikama koje IPARD program nudi, načinu podnošenja predloga projekata i svim ostalim relevantnim pojedinostima. Predavači na sesiji biće predstavnici agencije SMART IPARD iz Novog Sada, koja se od samog početka bavi pripremom i implementacijom ovog programa u Srbiji.

Podsećanja radi, Odlukom Evropske komisije 2022. godine usvojen je IPARD III program Republike Srbije za period 2021-2027. godine. Finansijski doprinos EU za IPARD III program povećan je u odnosu na prethodni programski period i iznosi 288 miliona evra, što će sa doprinosom Republike Srbije, kao i privatnim doprinosom korisnika obezbediti više od 580 miliona evra namenjenih sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ovaj instrument finansijske pomoći u pretpristupnom periodu mogu da koriste poljoprivrednici-fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzetnici, privredna društva i zadruge. Implementacija IPARD programa u Srbiji realizuje se preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.

Zainteresovani učesnici svoje prisustvo mogu da potvrde slanjem mejla na msp@raris.org do utorka 18. juna, do 14 časova.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar