Dikie Lebedi

Ima li kraja agoniji? Rekonstrukcija ulice Cara Dušana još uvek traje!

ulica cara dušana

Marta meseca u Zajecaru je otpocela rekonstrukcija ulice Cara Dusana, uz pompezno obecanje celnika grada da ce u ovoj gradjevinskoj sezoni rekonstrukcija biti privedena kraju.

(Kada tacno, ne zna se, ali svakako do novembra 2015. kada se sezona zavrsava. Valjda? )
Rekonstrukcija je zapocela secom drvoreda koja je sokirala stanovnike ove ulice, a nastavila se uklanjanjem asfalta, beskonacnim kopanjem i raskopavanjem.

Logicno bi bilo ocekivati da su cetiri meseca kasnije radovi poprilicno odmakli, ako ne i da su pri kraju – zar ne?
Resih da se prosetam i utvrdim kako stvari stoje, posto u lokalnim medijima nema ni reci o radovima.
Ulica je raskopana i posuta krupnim kamenjem – radovi, cini se, stoje u mestu.

ulica cara dušana

Kretanje ulicom – najblaze receno drasticno je otezano, za pripadnice lepseg pola na stiklama – moguce samo uz leteci cilim, eventualno cvrstu resenost da skacu sa kamena na kamen ili hodaju ivicom buduceg trotoara.

ulica cara dušana

Nije mi jasno kako se u ulici Cara Dusana bore sa prasinom, ali sam sasvim sigurna da je prostiranje vesa u dvoristu prava avantura, bas kao i dolazak/odlazak kuci po mraku ili ne daj boze kisi.

ulica cara dusana

U pokusaju da pronadjem tablu sa obavestenjem o izvodjacu radova, vrednosti radova i vremenu zavrsetka ubih dva kruga – bezuspesno. Tabla ili nije ni postavljena ili je namenski postavljena u nekom budzaku, daleko od radoznalih ociju.

ulica cara dušana

Ako se sa realizacijom radova nastavi ovim tempom, predlazem gradskim ocima da razmotre promenu imena ulice u neko prigodnije: Solunskog fronta, Sremskog fronta, V ofanzive, Kolubarske bitke, Rovovska… a mogli bi i naselje prigodno da nazovu: Bejrut, Liban…
Ako je za utehu: Stir je narastao kao iz vode – po celoj ulici.

A mozda je nastavak radova odlozen do dolaska nekog funkcionera ili pocetak predizbornih aktivnosti?
Ko to zna….

Ostajte mi zdravo.

Dikie Lebedi

1 komentar

Dodaj komentar