fbpx
Kultura

“Idemo u lov”: Svi zaječarski glumci zajedno na sceni

Povodom premijernog izvođenja komedije pod nazivom „Monsieur Chasse” („Idemo u lov”) koja je zakazana za sredu, 4. marta, u zaječarskom pozorištu održana je konferencija za medije.

Komad jednog od najvecih francuskih komediografa Žorža Fejdoa, režiser Spasoje Milovanović je modernizovao u univerzalnu priču o muško-ženskim odnosima koja će na komičan način zabaviti publiku.

FOTO: NPTK “Zoran Radmilović” Zaječar / Miloš Đuričić (desno)

Prema rečima Miloša Đuričića, umetničkog rukovodioca zaječarskog teatra predstava se na univerzalan način bavi muško-ženskim odnosima, pa se može igrati svuda u svetu i biće podjednako aktuelna.

“Originalan tekst je dosta adaptiran od strane reditelja i na komičan način će zabaviti publiku. Mislimo da će publika uživati u predstavi kakva nije skoro viđena u Zaječaru s obzirom na autentičnost koju je režiser Milovanović doneo i inkorporirao u ono što su glumci našeg pozorišta izveli do kraja“, istakao je Đuričić.

Prema njegovim rečima predstava je vedra i vesela sa bogatom scenografijom i kostimima koje potpisuje Milica Bajić Đurov.

“U predstavi učestvuje gotovo ceo pozorišni ansambl i nadamo se da ćemo sa njom ići na gostovanja i da ćemo moći da se pohvalimo“, istakao je Đuričić.

FOTO: NPTK “Zoran Radmilović” Zaječar

U predstavi igraju: Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković, Branislav Mijatović i Miloš Tanasković.

Premijera predstave „„Monsieur Chasse ili Idemo u lov “ biće izvedena u zaječarskom pozorištu u sredu, 4. marta od 20 sati.

Cena ulaznice je 250 dinara.

Podsećamo, u zaječarskom pozorištu ovaj naslov je dva puta postavljan. Prvi put 1966. godine, kada ga je režirao Milan Bogosavljević, a drugi put 1989.godine, u režiji Steva Žigona.

Dva koncerta povodom Dana žena

Legendarna niška grupa “Lutajuća srca” održaće koncert pod nazivom “Damama na dar” 5. marta od 20 sati uz simboličnu cenu ulaznice od 100 dinara.

U sali pozorišta za 10. mart zakazan je koncert Gradskog pevačkog društva “Stevan Mokranjac” pod nazivom “Ljubavi, neka bude volja tvoja”.

Početak je takođe u 20 sati, a ulaz će biti besplatan, uz karte koje će se preuzimati na blagajni pozorišta.

Dodaj komentar