Ibarski marš - foto: Lokalni front Kraljevo

Aktivisti Lokalnog fronta koji su pre četiri dana krenuli iz Kraljeva pešaka ka Beogradu, kako bi se priključili današnjim građanskim protestima, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, stigli su u Beograd.

Aktivisti Lokalnog fronta iz Kraljeva krenuli su u subotu 12. januara peške za Beograd na protest koji se danas održava na dan godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Ibarski marš – foto: Lokalni front Kraljevo

„Da stavimo do znanja da je to ozbiljno pitanje, da to što je ovde nekome subotnja šetnja, nekima van Beograda je pitanje života i smrti, da to nije pitanje opstanka na političkoj sceni nego u životu.

Ne hvalimo se time, samo hoćemo da stavimo do znanja da nema ozbiljnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja“, rekao je predstavnik Lokalnog fronta, Predrag Voštinić za televiziju N1 najavljujući „Ibarski marš“.

Oni su danas nakon 4 dana pešačenja i pređenih oko 180 kilometara, oko podneva stigli u Beograd.

Ibarski marš – foto: Lokalni front Kraljevo

Ubistvom Olivera Ivanovića ubili su državu

Predstavnik Lokalnog fronta Vladan Slavković, koji je sa aktivistima te organizacije pešačio od Kraljeva do Beograda gde će učestvovati na protestu povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića, izjavio je danas da bi njihov put i podrška gradjana koju su dobili trebalo da izvrše pritisak da se država vrati građanima.

„Ovo je naša prestonica, između nas i njih ne postoji ništa. Ima nas, idemo da im pokažemo koliko“, rekao je Slavković novinarima na ulazu u Beograd.

Slavković je naveo da je potrebno da građani pokažu koliko je važno da neko vodi računa „o matičnim knjigama, listovima, ali iznad svega da vodi računa da niko nikada ne bude ubijen samo zato što jednom zlikovcu i jednoj budali smeta“.

„Današnji dan, godišnjica ubistva Ivanovića, veoma je važan. Ubili su čoveka da bi dokazali da je država njihova i time su ubili i državu. Naš put bi trebalo da izvrši pritisak da se država vrati Srbiji i nama“, rekao je Slavković.

Izvor: Danas / N1

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here