Društvo Izdvajamo

I Zaječarcima stižu pozivi za upis u vojnu evidenciju

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Osobama rođenim 2002. godine, koje ove godine navršavaju 18 godina, kao i starijima koji nisu u vojnoj evidenciji, Ministarstvo odbrane uputilo je poziv za upis u vojnu evidenciju. Iz Ministarstva napominju da sam upis ne znači i služenje vojnog roka, već samo obavezu propisanu zakonom, kako bi država imala uvid u brojno stanje potencijalnih kandidata za služenje vojnog roka.

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Zaječar poziv je uputio licima muškog pola koji ove godine navršavaju 18 godina starosti, kao i onima koji su rođeni od 1990. godine do 2001. godine, a nisu već zavedeni u vojnoj evidenciji.

„Opšti poziv za upis trajaće do 28. februara i građani će moći da svoju obavezu obave od 9 do 15 časova svakog radnog dana u nadležnom Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Nakon isteka roka, svima koji se nisu upisali stizaće pojedinačni pozivi“, navodi se u saopštenju.

Nezavedena lica koja borave u inostranstvu svoju zakonsku obavezu mogu da ispune u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka.

Više informacija o upisu možete naći na sajtu Ministarstva odbrane na ovom linku  „Uvođenje u vojnu evidenciju“.

1 komentar

Dodaj komentar