FOTO: zajecaronline.com

Zahlađenje koje je stiglo u našu zemlju tokom proteklih dana, trebalo bi da zamene mnogo topliji dani u drugoj polovini sedmice.

U Srbiji se danas posle hladnog jutra očekuje pretežno sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

I u Zaječaru tokom dana pretežno sunčano.

Vetar pre podne slab severni, posle podne u skretanju na jugoistočni.

Sreda će početi svežim i prohladnim jutrom, ali se tokom dana očekuje toplije vreme sa maksimalnim temperaturama od 20 do 25 stepeni, na jugoistoku zemlje i do 27.

Tokom noći doći će do naoblačenja koje će u četvrtak, uz zahlađenje, doneti prolazne pljuskove i grmljavinu, a prosečna dnevna temperatura biće oko 18 stepeni – objašnjava Đurić.

Sunce i kiša, pa Miholjsko leto

Kraj naredne nedelje ponovo će obeležiti sunčani intervali i znatno toplije vreme za ovo doba godine. Prema prvim najavama meteorologa čeka nas Miholjsko leto.

U petak nas očekuje još jedan dan sa smenom sunčanih intervala i umerene oblačnosti, sa masimalnom dnevnom temperaturom oko 20 stepeni. Vikend će biti topliji, pa nam sledi Miholjsko leto i prema prvim prognozama maksimalne dnevne temperature mogle bi da budu i preko 25 stepeni

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here