fbpx
Društvo

Hladnije, mestimično s kišom, u Zaječaru 18°C

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji biće hladnije, ponegde sa kišom i pljuskovima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature. Na visokim planinama krajem dana i u toku noći povremeno će padati sneg. Duvaće umeren i jak, severozapadni vetar, ujutro i pre podne na jugu i istoku slab, promenljivog pravca. Najniža temperatura kretaće se od 6°C do 12°C, a najviša od 10°C do 18°C.

U Zaječaru oblačno, sa slabom kišom povremeno. Duvaće slab vetar, jugozapadnog pravca. Najniža temperatura 5°C, a najviša dnevna temperatura oko 18°C.

U sredu i četvrtak će u Srbiji biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom, u brdskom-planinskim predelima sa snegom.

Biometeorološka prognoza za utorak 13. april 2021.

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Kod meteoropata moguća je razdražlјivost i neraspoloženje. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

AMSS: Vlažni kolovozi

Promenljive vremenske prilike i najavljene padavine mogu ometati vozače i uticati na njihovu bezbednu vožnju. Najopasniji je prelazak sa suvih na mokre kolovoze, jer tada brzina nije prilagođena uslovima na putu.

Vozači se upozoravaju da drže odstojanje između vozila, jer je na mokrom kolovozu duži zaustavni put vozila.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema zadržavanja, dok su na teretnim ona promenljiva i povremeno nešto duža na izlazu iz zemlje.

Dodaj komentar