fbpx
Društvo

Hladnije i promenljivo oblačno, u Zaječaru oko 8°C

FOTO: zajecaronline.com

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti hladno i vedro vreme.

U Srbiji se ujutro iznad većeg dela zemlje očekuje hladno i vedro vreme, sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana će se naoblačenje sa severa i zapada tokom dana proširiti na celu zemlju, uslovljavajući u nižim predelima kišu, a u višim susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, severozapadni, u zoni fronta povremeno jak. Najniža temperatura od -2°C do 5°C, najviša dnevna od 5°C do 15°C.

U Zaječaru hladnije i promenljivo oblačno. Duvaće umeren do jak vetar, severozapadnog pravca. Najniža temperatura 0°C, a najviša dnevna temperatura oko 8°C.

U četvrtak promenljivo oblačno i hladno, u centralnim i južnim krajevima uz mogućnost kratkotrajne kiše, u brdsko-planinskim predelima provejavanje snega. U četvrtak i petak u jutarnjim satima mestimično se očekuje slab prizemni mraz, a zatim osetno toplije.

Biometeorološka prognoza za sredu 7. april 2021.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i nervnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Savetuje se slojevito odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

AMSS: Promenljivi uslovi vožnje

AMSS upozorava jutros vozače na promenljive vremenske prilike koje donose različite, ali uglavnom teže uslove za vožnju u odnosu na prethodne dane.

Slab mraz tokom jutra stvara opasnost od poledice zbog toga treba voziti sporije i pažljivije na mostovima, nadvožnjacima i preko planinskih prevoja.

Vozače teretnih motornih vozila i autobusa upozoravaju se na povremeno jak vetar.

Prema najavi meteorologa, vozače u nižim predelima očekuje kiša i smanjena vidljivost zbog niske oblačnosti dok susnežica i snega mogu otežavati vožnju na putevima preko 1000 m nadmorske visine.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 05:30 časova, teretna vozila na Batrovcima na izlazu čekaju 360 minuta, Šidu 420, Bačkoj Palanci 240 minuta, Bogojevu 180 minuta, Horgošu 480, Kelebiji 360 minuta.

Dodaj komentar