fbpx

Grad se zadužuje zbog investicija iz prošle godine

Preporuka:

Zbirka pesama „Zen na žaru“ Mladena Šljivovića u izboru za nagradu Poetikuma

Centar za afirmaciju stvaralaštva – Poetikum raspisao je Prvi konkurs za najbolju neobjavljenu zbirku pesama, na kome je u...

U prošloj godini broj inspekcijskih nadzora 3 puta manji u odnosu na 2018.

Na teritoriji Zaječarskog upravnog okruga u prethodnoj godini izvršeno je 3 puta manje inspekcijskih nadzora nego tokom 2018. Razlog...

FOTO DANA: Ćirilica, latinica ili tipografija?!

U susret 42. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora koji se u Beogradu održava od 20. do 23. februara...
- Reklama -

101. sednica Skupštine Grada sazvana po hitnom postupku biće održana sutra u Zaječaru.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o prvom dopunskom budžetu Grada za 2016. godinu. Ovom odlukom sredstva u budžetu uvećavaju se za 107 miliona dinara, planiranog kreditnog zaduženja.
Novac će, kažu nadležni, biti iskorišćen za završetak investicija započetih u 2015.godini. Nakon što odluku o kreditu usvoje odbornici na sutrašnjoj sednici, grad će se obratiti Ministarstvu finansija za dobijanje saglasnosti za kreditno zaduživanje, a zatim nastaviti proceduru zaključenja ugovora sa bankom.

Odbornici će sutra odlučivati i o Predlogu odluke o ukidanju Ustanove Gitarijada.
Kako se navodi u obrazloženju potrebe za delatnošću Ustanove Gitarijada mogu da se zadovolje na racionalniji i ekonomičniji način te se iz tog razloga predlaže ukidanje ove ustanove. Odlukom je predvidjeno da se za likvidacionog upravnika, koji će sprovesti postupak redovne likvidacije ove ustanove, odredjuje Perislav Ducić, dosadašnji direktor Ustanove Gitarijada.
Celokupna organizacija manifestacije „Gitarijada“ biće poverena CEKIT-u. Podsetimo, na sednici Gradskog veća juče su ponovo zatraženi kompletni ugovori i podaci o troškovima 49. Gitarijade: učesnicima, sponzorima, bilbordima, medijskoj kampanji… Kako je rečeno, dokumentaciju o poslednjoj Gitarijadi provera i Uprava kriminalističke policije.

Na dnevnom redu 101. sednice je i Predlog za promenu Statuta Grada Zaječara, Predlog odluke o regulisanju medjusobnih potraživanja izmedju Grada Zaječara i JKSP Zaječar, kao i izmena Odluke o javnim parkiralištima.

Takodje, odbornici će sutra razmatrati i odluku o odredjivanju maksimalne spratnosti na području Grada Zaječara u postupku ozakonjenja objekta, izmenu Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija Grada Zaječara, i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP Zaječarparking za 2016. godinu.

Izvor: radiomagnum.rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: