Društvo

Grad se zadužuje zbog investicija iz prošle godine

foto: radiomagnum.rs

101. sednica Skupštine Grada sazvana po hitnom postupku biće održana sutra u Zaječaru.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o prvom dopunskom budžetu Grada za 2016. godinu. Ovom odlukom sredstva u budžetu uvećavaju se za 107 miliona dinara, planiranog kreditnog zaduženja.
Novac će, kažu nadležni, biti iskorišćen za završetak investicija započetih u 2015.godini. Nakon što odluku o kreditu usvoje odbornici na sutrašnjoj sednici, grad će se obratiti Ministarstvu finansija za dobijanje saglasnosti za kreditno zaduživanje, a zatim nastaviti proceduru zaključenja ugovora sa bankom.

Odbornici će sutra odlučivati i o Predlogu odluke o ukidanju Ustanove Gitarijada.
Kako se navodi u obrazloženju potrebe za delatnošću Ustanove Gitarijada mogu da se zadovolje na racionalniji i ekonomičniji način te se iz tog razloga predlaže ukidanje ove ustanove. Odlukom je predvidjeno da se za likvidacionog upravnika, koji će sprovesti postupak redovne likvidacije ove ustanove, odredjuje Perislav Ducić, dosadašnji direktor Ustanove Gitarijada.
Celokupna organizacija manifestacije „Gitarijada“ biće poverena CEKIT-u. Podsetimo, na sednici Gradskog veća juče su ponovo zatraženi kompletni ugovori i podaci o troškovima 49. Gitarijade: učesnicima, sponzorima, bilbordima, medijskoj kampanji… Kako je rečeno, dokumentaciju o poslednjoj Gitarijadi provera i Uprava kriminalističke policije.

Na dnevnom redu 101. sednice je i Predlog za promenu Statuta Grada Zaječara, Predlog odluke o regulisanju medjusobnih potraživanja izmedju Grada Zaječara i JKSP Zaječar, kao i izmena Odluke o javnim parkiralištima.

Takodje, odbornici će sutra razmatrati i odluku o odredjivanju maksimalne spratnosti na području Grada Zaječara u postupku ozakonjenja objekta, izmenu Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija Grada Zaječara, i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JKP Zaječarparking za 2016. godinu.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar