Društvo

Zaječarski gimnazijalci prodavali kafu u humanitarne svrhe

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Zaječarski gimnazijalci organizovali su humanitarnu akciju u dvorištu škole, gde su prodavajući šoljice kuvane kafe po simboličnoj ceni prikupljali novčana sredstva koja će donirati Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“.

Na inicijativu  Dragane Rašić, profesorke građanskog vaspitanja i sociologije i ustava građana, za vreme trajanja velikog odmora, učenici su započeli akciju prodavanjem kuvane kafe po simboličnoj ceni od 50 dinara.
„Putem medija videli smo da je školi Jelena Majstorović potrebna pomoć i došli smo na ideju da to realizujemo u okviru časova građanskog vaspitanja jer smo želeli da organizujemo neku humanitarnu akciju. Sa učenicima 3. godine, uz moju koordinaciju, napravili smo jednu veliku akciju iz 3 dela: kuvanje kafe, večerašnji koncert u izvođenju dvoje gimnazijalaca i turnir u malom fudbalu“, rekla je Rašić.
Prema rečima učenika 3. razreda gimnazije, Nikole Trajkovića, ovo je jedan od načina za pomoć vršnjacima koji pohađaju Jelena Majstorović i žive u domu.
„Pozivam sve građane našeg grada i sve ljude dobre volje da se odazovu i u što većem broju učestvuju u ovakvim akcijama, kao i da proizvoljnom donacijom pomognu ŠOSO Jelena Majstorović“, kaže Trajković.
Akcija se nastavlja večeras, akustičnim koncertom u izvođenju učenika gimnazije, Milice Anđelić i Mihaila Petrovića. Početak koncerta je u 21h u Scena bar caffe-u.
Humanitarni turnir u malom fudbalu biće održan u sali Gimnazije u ponedeljak, 4. novembra, sa početkom u 14h.
Sav novac od ovih humanitarnih akcija doniraće se ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru.

Dodaj komentar