fbpx

Zaječarski gimnazijalci prodavali kafu u humanitarne svrhe

Preporuka:

Organizovane pljačke pošti u zaječarskim i negotinskim selima

Poslednjih nekoliko meseci policija Timočke krajine traga za dobro organizovanom grupom lopova koja preko noći pljačka male seoske pošte...

Zaječarska biblioteka i ove godine organizuje „Čitalačku povelju“

Na dečijem odeljenju Matične biblioteke „Svetozar Marković” i ove godine biće organizovana „Čitalačka povelja 7 sa značkom“  od 3....

Pravo vreme za zimsku rezidbu voća

Vremenski uslovi trenutno su idealni za obavljanje jedne od najvažnijih mera u voćarstvu-zimsku rezidbu. Blaga zima i relativno visoke...
- Reklama -  

Zaječarski gimnazijalci organizovali su humanitarnu akciju u dvorištu škole, gde su prodavajući šoljice kuvane kafe po simboličnoj ceni prikupljali novčana sredstva koja će donirati Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“.

Na inicijativu  Dragane Rašić, profesorke građanskog vaspitanja i sociologije i ustava građana, za vreme trajanja velikog odmora, učenici su započeli akciju prodavanjem kuvane kafe po simboličnoj ceni od 50 dinara.
„Putem medija videli smo da je školi Jelena Majstorović potrebna pomoć i došli smo na ideju da to realizujemo u okviru časova građanskog vaspitanja jer smo želeli da organizujemo neku humanitarnu akciju. Sa učenicima 3. godine, uz moju koordinaciju, napravili smo jednu veliku akciju iz 3 dela: kuvanje kafe, večerašnji koncert u izvođenju dvoje gimnazijalaca i turnir u malom fudbalu“, rekla je Rašić.
Prema rečima učenika 3. razreda gimnazije, Nikole Trajkovića, ovo je jedan od načina za pomoć vršnjacima koji pohađaju Jelena Majstorović i žive u domu.
„Pozivam sve građane našeg grada i sve ljude dobre volje da se odazovu i u što većem broju učestvuju u ovakvim akcijama, kao i da proizvoljnom donacijom pomognu ŠOSO Jelena Majstorović“, kaže Trajković.
Akcija se nastavlja večeras, akustičnim koncertom u izvođenju učenika gimnazije, Milice Anđelić i Mihaila Petrovića. Početak koncerta je u 21h u Scena bar caffe-u.
Humanitarni turnir u malom fudbalu biće održan u sali Gimnazije u ponedeljak, 4. novembra, sa početkom u 14h.
Sav novac od ovih humanitarnih akcija doniraće se ŠOSO „Jelena Majstorović“ u Zaječaru.
- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

„Svetosavska akademija“ 27. januara u zaječarskom pozorištu

U sali Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru u ponedeljak, 27. januara biće održana Svetosavska akademija. Početak akademije zakazan je za 19 sati,...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: