Društvo Izdvajamo

Gastro karavan stigao u Zaječar, izlagači na skveru tokom celog vikenda

Juče je u Zaječar stigao putujući gastro karavan, koji je okupio veliki broj izlagača iz cele Srbije na Trgu oslobođenja. Izlagači će tokom čitavog trajanja vikenda biti na gradskom skveru i Zaječarci će imati priliku da pazare neke od brojnih zanimljivih proizvoda koji se mogu naći do 3. septembra u centru grada.

Drugi po redu gastro karavan, okupio je veliki broj izlagača i u Zaječar doneo specijalitete iz raznih krajeva naše zemlje.

V.d. direktorka Turističke organizacije grada Zahječara, Dragana Gogić Rajković, rekla je da je ideja bazara promocija gastro ponude naše zemlje.

 

„U okviru gastro karavana imaćemo bazar koji će trajati tokom vikenda, na kome će preko 140 proizvođača na gradskom trgu promovisati svoje proizvode. Posetioci će imati priliku da probaju čuvene specijalitete iz mnogih krajeva naše zemlje“, rekla je Gogić Rajković.

Na gastro karavanu, svoje proizvode predstavili su izlagači iz Pirota, Boljevca, Medveđe, Sente, Knjaževca,  Zrenjanina, Sokobanje, Svrljiga, sa Zlatibora, ali i iz susedne Mađarske.

Karavanu se priključila i biblioteka „Svetozar Marković“ iz Zaječara, koja je posetiocima podelila knjige iz svog izdanja. Pored toga, vršio se i besplatan upis u biblioteku.

Ne propustite priliku da tokom vikenda prođete centrom i probate neke od specijaliteta!

Dodaj komentar