Sport

Fudbaleri Timoka počeli pripreme za nastavak prvenstva

fk timok stadion
foto: radiomagnum.rs

Po svemu sudeći fudbaleri Timoka nastaviće prvenstvo u maltene istom sastavu u kojem su završili jesenju polusezonu. U izgledu nema pojačanja zbog finansijskih teškoća, a osim prvog golmana Aleksandra Jovanovića niko nije nagovestio odlazak, piše Timok.
Čak je i on zagonetan kada govori o odlasku.
„Letos sam proveo dve nedelje u Bugarskoj na probi i bili su zadovoljni mojim odbranama. Ali nismo uspeli da se dogovorimo, pa sam se vratio i jesenas sam bio prvi čuvar mreže Timoka. U zimskoj pauzi nisu me ponovo zvali na probu, ali su zainteresovani da odem i obučem njihov dres. Pregovori su još u toku i ako budemo obostrano zadovoljni postoji mogućnost da zaigram u Bugarskoj, kaže Jovanović.

Osim Jovanovića niko više nije najavio odlazak u drugi klub. Moguće je samo da neki od poletaraca budu ustupljeni zonašu Radničkom iz Lubnice. A Aleksandar Trifunov koji se vratio iz Timočanina i postao nezamenljiv i pouzdani odbranbeni igrač ostaje u svom klubu.
„Imao sam i ja nekoliko ponuda da ove zime promenim sredinu, ali sam odlučio da i na proleće branim boje Timoka. Biće vremena da na leto mislim na svoju budućnost. Za Timok bi bilo pogubno da ga istovrmeno napuste dva odbranbena igrača, golman i štoper. Ali ako Jovanović ode doći će do promene u zadnjoj liniji. Verujem da će stručni štab Timoka pronaći pravo rešenje ne samo za golman već i za još neka mesta u timu kako bi ekipa mogla da izbori opstanak u ligi, kaže on.
Stručni štab je ostao u kompletnom sastavu. Predvodi ga šef struke Vladimir Sandulović, a pomagaće mu kao i do sada Goran Stanković i trener golmana Delivoje Šarenac. Četvrti član je Lazar Vuksanović koji je od jesenas član Timoka na čijem je čelu kratko bio predsednik njegov otac estradni pevač iz Beograda poznat po nadimku Lukas. Sva četvorica trenera imaju A licencu, a najmladji Vuksanović bi za „ne daj Bože“ mogao i na teren.

Najstariji u stručnom štabu iskusni Delivoje Šarenac, proslavljeni golman zrenjaniskog Proletara planira:
-Odlično sam se snašao u Zaječaru i sjajno sam primljen u klubu koji za tri godine slavi vek postojanja. Radim sa golmanima, a uvek sam spreman i pomažem i u drugim poslovima u klubu. Prezadovoljan sam u svakom pogledu i nadam se da ću u Zaječaru ostati do 2019. godine kada Timok obeležava stogodišnjicu postojanja. Najlepši poklon bi mi bio povretak Timoka u Prvu ligu, kaže Šarenac,a prenosi Timok.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar