fbpx
Sport

Fudbal: Zaječarski Timok se ipak pojačao

Posle više sezona u kojima zaječarski srpskoligaš Timok nije mogao da registruje nove igrače zbog zabrane usled dugovanja, u tek minulom prelaznom roku Zaječarci su uspeli da se odblokiraju i dovedu neka pojačanja.

Iz Mirovca Oriona došao je Ćirić, iz bujanovačkog zonaša BSK-a Andjelković, iz niškog Sindjelića Milenković i iz Sremske Mitrovice Jović. Jedno od ovih pojačanja se ipak izdvaja.

Reč je o Vladimiru Milenkoviću iskusnom i prekaljenom borcu na fudbalskim terenima. Bio je u sastavu Timoka koji je igrao u Prvoj srpskoj ligi. Pre toga bio je kapiten niškog superligaša Radničkog. Po ispadanju Zaječaraca iz Prve lige Milenković je pojačao superligaša Jagodinu, da bi se jesenas našao u redovima niškog srpskoligaša Sindjelića. Zimus se vratio u Zaječar.

-Izuzetno lepe uspomene me vezuju za „Real sa Nišave“, dok sam nekoliko godina bio njegov kapiten. Odlično sam se po odlasku iz Zaječara uklopio u ekipu Jagodine, a jesenas i u Sindjelić. U dresu Timoka sam uistinu blistao do povrede noge. Posle izlečenja, vratio sam se u Radnički. A pošto se Timok, za koji me vezuju izuzetne uspomene, našao u opasnosti od ispadanja odlučio sam da Zaječarcima pomognem u borbi za opstanak. Želim ustvari da se odužim Timoku za pruženu pomoć i pažnju kada sam bio povredjen, jer su me primili kao najrodjenijeg“, kaže Milenković.

Milenković je svakako najveće zimsko pojačanje Timoka, jer ima višegodišnje iskustvo igranja u srpskoj fudbalskoj eliti. Iako ima 32 godine nesumnjivo će biti od velike pomoći mladoj ekipi Timoka, jednoj od najmladjih u srpskoligaškoj konkurenciji.

Milenković vraća samopouzdanje ekipi Timoka. U prvom nastupu za svoj nekadašnji klub po povratku u Zaječar, ovaj veteran sa superligaškim iskustvom već na startu je pokazao koliko je pojačanje zaječarskom srpskoligašu. Na gostovanju Timoka u pograničnom bugarskom gradu Vidinu, Milenković je doveo fudbalere Timoka u vodjstvo. Ovo je bila prva od dva recipročna susreta srpskih i bugarskih fudbalera. Domaćin je već u 15. minutu imao priliku za vodjstvo, ali je Hristov sa blizine šutirao preko gola. Na gol se čekalo čitavih 70 minuta. Posle Milenkovićevog pogotka prošlo je samo pet minuta do drugog gola Timoka.
Ekipa Vidina je bugarski trećeligaš, što je u ravni lige u kojoj igra Timok.

Vidin-Timok Zaječar 0:2.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar