fbpx
Sport

Fudbal: Prolećni start 13. marta

PROLEĆNI DEO PRVENSTVA U OKVIRU SRPSKE LIGE ISTOK STARTUJE 13. MARTA

Fudbalski savez Niša bio je domaćin redovne konferencije klubova Srpske lige Istok.
Prisustvovali su predstavnici svih 16 klubova. Sednicom je predsedavao Dragan Paunović, generalni sekretar Fudbalskog kluba Timok, koji je za predsednika ovog fudbalskog foruma izabran umesto Dragana Vidojevića iz Bora koji je podneo ostavku.

Razmatrani su i usvojeni izveštaji iz jesenje polusezone koje su podneli Dragan Marijanović komesar za takmičenje, Ivan Nikolić disciplinski sudija i Dejan Andrejević komesar za sudjenje, koji je bio odsutan zbog učešća na seminaru u Staroj Pazovi. Iz izveštaja Marijanovića izdvojeni su podaci da je na 120 utakmica postignuto 306 golova (24,4 po kolu ili 2,55 po utakmici). Jesenji deo prvenstva bio je potpuno regularan.
Disciplinac Nikolić je naglasio da su samo dva igrača kažnjena sa po tri utakmice.

Na konferenciji je odlučeno da prolećni deo prvenstva počne 15. marta, a igraće se u dve srede (13. aprila i 18. maja). Prvenstveno će se završiti 5. juna.

Posle pet prolećnih kola biće održana konferencija klubova u Zaječaru, na kojoj će se analizirati tok takmičenja u prvih pet kola. Konferencija za delegate u FS RIS izabrala Bogdana Gugića (Dunav, Prahovo), Dragana Miljenovića (Jedinstvo, Bošnjane), Nenada Mladenovića (Radnički, Svilajnac) i Aleksandra Ćirića (Radnički, Pirot).

Većina delegata prihvatila je predlog Djordja Bajića, predsednika Ozrena, da se umesto smanjenja troškova službenih lica prilikom delegiranja vodi računa o blizini službenih lica.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar