Odluku o komunalnom uređenju na teritoriji Zaječara, koju se većnici razmatrali na 73. zasedanju Gradskog veća 19. decembra prošle godine, a  koja se odnosila na to da prilikom uklanjanja snega sa trotoara svojih objekata isti NE IZBACUJU NA KOLOVOZ, neki od nas rešili su da zaista ispoštuju.

Uz malo kreativnosti ovaj vlasnik automobila svim zaječarcima ponudio je izanredno rešenje! 😀

Verujemo da je minulih dana ovaj „meda“ većini izmamio osmeh na lice, ali vas i podsetio na to da se pravila moraju poštovati!

Pa tako podsećamo da su žitelji stambenih zgrada i poslovnih prostorija dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara ispred svojih objekata u širini od 5 metara i trotoara u dužini svoje parcele, kao i da sneg i led uklanjaju tako da podloga bude stalno vidljiva i bezbedna za kretanje.

Takođe, upravnici stambenih zgrada su u obavezi da čiste ispred zgrada ili da organizuju čišćenje u saradnji sa stanarima.

Obaveza upravnika zgrada je i da sa krovova zgrada skinu ledenice, kako ne bi ugrozili živote prolaznika, a isto to bi trebalo da učine i vlasnici kuća ili lokala, sa čijih krovova ledenice vise.

I nebezbedna mesta zbog mogućnosti pada velike količine snega sa krovova objekata dužni smo propisno obeležiti.

Što se kazni tiče, za nesavesne građane policajci i inspektori na licu mesta izdaju prekršajni nalog.

I dok kazna za fizička lica iznosi 8.000 dinara, za preduzetnike 18.000, a za pravna lica čak  80.000, podsećamo da :

KREATIVNOST NEMA CENU!

Hvala što nas pratite!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here