Kultura

„Ekološka istina“ narednih desetak dana u Zaječaru (FOTO)

FOTO: zajecaronline.com

“Ekološka istina” naziv je 14. po redu međunarodne izložbe fotografija, koja je otvorena u Radul-begovom konaku, u Zaječaru.

Na fotografijama se može videti kako to čovek utiče na prirodu, s jedne strane kako je uništava, a s druge kako izgleda netaknuta priroda.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Na konkurus se prijavilo više od 300 fotografa iz 50 zemalja, a na izložbi u Zaječaru predstaveljeno je 60 nagrađenih, od 5000 pristiglih fotografija.

Po rečima fotografa Raše Milojevića, teme izložbe bile su „Netaknuta priroda“ i „Zemlja pati“.

FOTO: zajecaronline.com

“Želja nam je bila da gledalac kada posmatra izložbu vidi kako čovek utiče na planetu Zemlju i kako je uništava, a da sa druge strane pogleda fotografije gde je netaknuta priroda i da sam upoređuje. Prve tri ili četiri izložbe bile su na papiru. Ljudi su slali fotografije na papiru, a sada je to sve digitalizovano.

Što se tiče kvaliteta fotografija, kvalitet je standardni, nema mnogo oscilacija. Ima 15-ak autora koji redovno učestvuju samo na ovoj izložbi”, kaže Raša Milojević, majstor fotografije Foto saveza Srbije i jedan od organizatora izložbe.

Raša Milojević, majstor fotografije Foto saveza Srbije i jedan od organizatora izložbe; FOTO: zajecaronline.com

Izložba je već otvorena u muzeju u Sofiji u Bugarskoj i u Centru za kulturu u Novoj Gorici u Sloveniji.

Svi zainteresovani izložbu “Ekološka istina” u Zaječaru mogu pogledati narednih desetak dana, u Radul-begovom konaku.

Pod pokroviteljstvom Grada Zaječara, ovu izložbu organizuju Narodno pozorište Timočke krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i Foto klub „202“.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Dodaj komentar