Društvo

Dva prva mesta za Odred izviđača iz Zaječara na Izviđačkim igrama Srbije

odred izviđača "Đorđe Simeonović"
foto: https://www.facebook.com/izvidjacizajecar

Odred izviđača “Đorđe Simeonović” iz Zaječara osvojio dva prva mesta na ovogodišnjim Izviđačkim igrama Srbije!

“Naš odred je ponovo pokazao šta znači biti deo izviđačkog pokreta. Na ovogodišnjim Izviđačkim igrama Srbije, ostvarili smo izuzetan uspeh osvajanjem dva prva mesta u kategorijama mlađe planinke i stariji izviđači”, saopštavaju iz zaječarskog odreda.

Mlađe planinke su po treći put zaredom postale prvakinje.

“Ovo samo potvrđuje njihovu posvećenost, veštine i timski duh. Posebno smo ponosni na starije izviđače koji su prvi put osvojili prvo mesto, pokazujući da se trud i rad isplate”, ističu iz odreda Đorđe Simeonović.

“Ovi rezultati dokazuju da se zajedno možemo suočiti sa svim izazovima i postići izvanredne stvari. Čestitamo svima na postignutim rezultatima i hvala što ste deo ove neverovatne priče. Nastavimo da budemo najbolja verzija sebe i stvaramo nezaboravne uspomene zajedno”, zaključuju iz zaječarskog odreda.

Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ iz Zaječara ima dugu tradiciju, jer je osnovan daleke 1955. godine. Kroz njega je prošlo desetine hiljada mladih zaječaraca.

Danas odred broji 150 članova.

Podsećamo, prošlog leta Zaječar je bio domaćin Nacionalne smotre Saveza izviđača Srbije, koja je okupila oko 1.100 izviđača iz Srbije i celog sveta.

Smotra je okupila izviđače iz 30 gradova Srbije i 13 zemalja širom sveta – Slovenije, Izraela, Velsa, Bosne i Hercrgovine, Palestine, Kuvajta, Egipta, Crne Gore, Rumunije, Francuske, Švajcarske, Sjedinjenih Američkih država i Italije. Oni su deset dana boravili u našem gradu i kroz brojne aktivnosti sticali nova znanja, ali i nova prijateljstva.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar