fbpx
Politika

[Intervju] DRAGAN ŠUTANOVAC: Demokratska stranka je iskreno i bez kalkulacija podržala Sašu Jankovića (VIDEO)

dragan sutanovac
U prisustvu velikog broja ljudi, prijatelja i kolega, predsednički kandidat Saša Janković, proteklog vikenda održao je svoj prvi predizborni skup.

U novobeogradskoj Hali sportova, pred nekoliko hiljada ljudi, punu podršku Jankoviću u trci za predsednika Srbije, pružile su i stranke opozicije, a među njima i Demokratska stranka.

Lider ove stranke, Dragan Šutanovac sa bine poručio je da Srbija može biti uređeno mesto za život.

„Naš zadatak je da pokrenemo promene, vratimo državu njenim građanima i omogućimo dostojan život čoveku. Ne postoji građanin zbog države, već država zbog građana. Oni zaslužuju predsednika kome Srbija nije usputna stanica, a mesto predsednika rezerva pozicija. Saši Srbija nije usputna stanica“, kazao je Šutanovac.

dragan-sutanovac

Nakon skupa, gospodin Šutanovac, ekskluzivno za portal Zaječar Online dao je kratak intervju, gde je istakao da je za građane Srbije najbolja opcija podržati Sašu Jankovića.

„Demokratska stranka je iskreno podržala Sašu Jankovića, jer smatramo da on upravo može da bude čovek koji kao predsednik Republike može da vrati stanje pravne države“, rekao je Šutanovac.

Na pitanje novinara kako komentariše navode pojedinih stranaka da je „opasno“ ukoliko predsednik i premijer nisu iz iste stanke, Šutanovac je rekao:

„Očigledno je da je poslednjih 5 godina jedan čovek sve, i predsednik i premijer i minstar, a hteo bi da bude i sudija Vrhovnog suda i Ustavnog suda. Ali mislim da će građani ovoga puta shvatiti da država ne može da se vodi na ovaj način i da je jako važno da konačno dobijemo na čelu države ljude koji brinu pre svega o građanima, a ne o svojoj stranci i svojim ljudima“.

Lidera Demokratske stranke pitali smo i koja su to ključna pitanja koja bi on postavio premijeru Aleksandru Vučiću.

„Ono što bih ga prvo pitao jeste to da li zaista veruje da građani mogu da imaju svakoga dana sve manje penzije i plate, da su poskupljenja svakoga dana i da naši građani putuju u inostranstvo kako bi kupili potrepštine za kuću, a da budžet Republike bude dobar. Da li je moguće da se u Srbiji vodimo onom starom floskulom koja kaže „operacija uspela, a pacijent umro“. Ne može niko da vodi državu na taj način i ovo je prvo što bih pitao. Pitao bih ga i to gde su silne milijarde i investicije koje je obećao, tri milijarde u poljoprivredu, tri milijarde u Fabrici čipova, gde je Fabrika avio delova u Pančevu i gde su sva ta obećanja. Na prošlim izborima obećao je i da će srpski mercedes putovati ne samo Srbijom nego i celom Evropom, a kao što vidite od toga nema ništa“, kaže Šutanovac.

Poslednjih dana dosta se spekulisalo i to da je trenutni sukob premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića samo „fingirani“ sukob, koji zapravo i ne postoji, a evo šta na to kaže Šutanovac:

„Sve je moguće od strane ljudi koji su danas na vlasti. Nemaju nikakvog skrupula da bi ostali na vlasti i nije nemoguće da je sve stvar dogovora. Međutim, nas to ne interesuje. Mi imamo samo jedan cilj, a to je da na čelo države dovedemo čoveka kome građani zaista mogu verovati i koji je u proteklih 10 godina pokazao da brine o svakom građaninu Srbije“.

Šutanovac je dodao i to da će Demokratska stranka tražiti fer uslove kada je reč o izborima i vođenju kampanje jer, kako kaže, očigledno je da do sada to tako nije bilo.

„Mi ćemo učiniti sve, ne samo u izbornom danu, da sačuvamo izborne kutije. Nažalost u Srbiji je još uvek važniji onaj ko broji od onih koji glasaju. Ali mi ćemo se potruditi da u samoj kampanji tražimo fer uslove koji do sada očigledno nisu bili. Potrudićemo se da napravimo takvu kampanju i da obiđemo celu Srbiju, da se rukujemo sa svim građanima Srbije i da im ukažemo da to što loše žive je upravo zbog loše vlasti“, istakao je Šutanovac.

Pogledajte ceo intervju za Online televiziju:

Dodaj komentar