fbpx
Društvo

SKUPŠTINA GRADA: Opozicija predložila Odluku o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima za nabavku mašina, vlast odbila predlog!

Odbornici Skupštine grada Zaječara odbacili su Predlog Odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina i opreme, koji su podneli odbornici koalicije ” Pobeda za naš grad”.

Lider pomenute koalicije, dr Nenad Ristović istakao je da opoziciona odbornička grupa smatra da postoji objektivne potrebe donošenja ove odluke.

” Imajući u vidu izuzetnu potrebu grada za privrednim razvojem, ali i podsticanjem privrednih aktivnosti, kao i nužnosti ostvarenja politike zapošljavanja našeg grada, i podstaknuti činjenicom da je predlogom budžeta za 2018. za razvoj preduzetništva predviđeno svega 1.500.000 dinara, što je približno iznosu godišnje bruto zarade pomoćnika gradonačelnika za razvoj preduzetništva… opravdano smatramo za krajnju nužnost donošenje ovakve i sličnih odluka.

Donošenje ovakve odluke bilo bi prvi korak u smeru ponovnog uspostavljanja poverenja između zaječarskih privrednika i Gradske uprave, koje je u prethodnim godinama potpuno izgubljeno nepopularnim merama koje gradska vlast donosila”, stakao je Ristović.

Međutim, pomenuti predlog odluke gradski odbornici nisu uvrstili u dnevni red, smatrajući da dodela bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima sa teritorije grada Zaječara za nabavku mašina nije adekvatna.

Dodaj komentar