fbpx
Sport

Dobar plasman mladih gimnastičarki iz Zaječara

gimnastika
foto: radiomagnum.rs

U Somboru je protekle subote održano državno prvenstvo Gimnastičkog saveza Srbije u C programu.
Na prvenstvu su, pored takmicarki iz 11 gradova Srbije, učestvovale i gimnastičarke iz Zaječara.

U kategoriji najmladjih pionirki gimnastičarke iz Zaječara, Lena Tošić, Teodora Lapadatović, Ksenija Veljković i Anabela Živković zauzele su ekipno 4. mesto, dok je u pojedinačnom plasmanu Lena Tošić osvojila 4., a Ksenija Veljković 5. mesto od ukupno 42 takmičarke.
U kategoriji starijih pionirki Anja Stanković, Petra Lazarević, Tara Randjelović i Sofija Madić zauzele su ekipno 4. mesto, dok je pojedinačno Anja Stanković osvojila 11. mesto od ukupno 30 takmičarki.
U kategoriji omladinki Jelena Milutinović osvojila je srebrnu medalju, dok je Ana Pavlov osvojila 7. mesto.

Drugog dana vikenda, u nedelju održano je državno prvenstvo po spravama u A i B programu, u Novom Sadu, u organizaciji Gimnastičkog saveza Srbije.
Mlade Zaječarke u B programu bile su Marta Bojić – na tri sprave, Katarina Veljković – na dve sprave i Andrea Negrić – na jednoj spravi. Na razboju zablistala je Marta Bojić, osvojivši bronzanu medalju, dok je Katarina Veljković zauzela 4. poziciju. Na preskoku Katarina Veljković osvojila je 4., dok je Marta Bojić zauzla 5. mesto. Na parteru Andrea Negrić osvojila je 4. i Marta Bojić 6. mesto.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar