fbpx

Do sada najveći broj učesnika na krosu RTS-a u Zaječaru

Preporuka:

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, organizuje još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija...

Novi pasoš zatražite i pre isteka važećeg

Građani Srbije moći će da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest meseci pre isteka važenja prethodno izdatog pasoša,...

Bez struje stanovnici dela ulice Miloša Obilića

Zbog radova na mreži u četvrtak, 14. novembra bez napajanja električnom energijom biće potrošači u Zaječaru u ulici Miloša Obilića...
- Reklama -

Kroz cilj Kros serije RTS-a u Zaječaru prošao je 2 171 učesnik.Pobednici seniorskih trka su Teodora Simović iz Novog Pazara na 3 000m i Hilari Kiptum iz Kenije na 5000.

2 171 učesnik iz Srbije i inostranstva prošao je kroz cilj u subotu 19. oktobra na zaječarskom Hipodromu. Održano je 27 trka, od predškolskog uzrasta pa do seniorske konkurencije. A prema rečima organizatora, Zaječar se još jednom pokazao kao dobar domaćin treće serije Jesenjeg krosa RTS-a. 

Foto: radiomagnum.rs

Prvi put su na Krosu RTS-a ove godine u Zaječaru učestvovala i deca sa smetnjama u razvoju.

Foto:radiomagnum.rs

Pobednici seniorskih trka su Teodora Simović iz Novog Pazara na 3 000 m i Hilari Kiptum iz Kenije na 5 000.

Prema rečima Teodore Simović u kros treba ulagati i to je nešto što treba da bude i dalje naša budućnost.

„Srećna sam što sam danas pobedila u Zaječaru, s obzirom na to da sam u Rekovcu imala jedan poraz. Ove staze nisu meni prioritet, niti one meni leže, ali mi je prvo mesto značajano i zahvalila bih se svom treneru Rikotu Zilkiću, koji je ove godine od mene napravio baš ono što sam čekala dugi niz godina. Zahvalila bih se i Gradu Zaječaru i pohvalila bih ovu masovnost,“ kaže Teodora.

Dragan Zdravković, atletska legenda, evropski šampion 1983. godine na 3.000 metara, je istakao  da je Zaječar grad atletike, grad sporta i da ima čime da se ponosi.

„Kros serija RTS-a je jedna fantastična manifestacija koja okuplja puno dece. Svake godine je sve bolje i bolje ovde u Zaječaru. Ove godine ste vi Zaječarci imali i prvaka Balkana u mlađoj juniorskoj konkurenciji, to je Iva Maletić, imate sjajnu decu i mislim da ona zaslužuju da dobiju stadion“, rekao je Zdravković.

Gradonačelnik grada Zaječara Boško Ničić je istakao da je u ovu manifestaciju uloženo dosta truda i napora.

„Od iduće godine ovde će biti jedan prelep stadion, ali ćemo zato stari stadion Timoka pretvoriti u atletski stadion, da mladi ljudi imaju gde da se bave atletikom, kraljicom sportova, na mnogo ozbiljnijem nivou. Taj Atletski stadion za čitavu Timočku krajinu treba da bude dika i ponos“, naglasio je Ničić.

Takmičare i gledaoce pozdravio je i pomoćnik gradonačelnika za sport Milan Stanković, koji je napomenuo da je Grad Zaječar ponosan na samu organizaciju Kros serije RTS-a, kao i na masovnost koja je iz godine u godinu sve veća.

U Zaječaru je učestvovao 2171 trkač, ili 646 više nego u Somboru, tako da je Zaječar sada po masovnosti na prvom mestu. Završnica Kros serije RTS-a je 26. oktobra u Šapcu, kada će biti održano i državno prvenstvo.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno i kišovito u Zaječaru

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je da se danas u košavskom području i na planinama očekuje vetrovito s jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji...

Moleban za izgradnju hrama u Šipikovu

U Šipikovu, selu nadomak Zaječara održan je moleban za izgradnju Hrama Svetog proroka Ilije. Pravoslavnom crkvenom bogosluženju prisustvovali su Episkop timočki Ilarion, gradonačelnik Zaječara...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: