Sport

Do sada najveći broj učesnika na krosu RTS-a u Zaječaru

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Kroz cilj Kros serije RTS-a u Zaječaru prošao je 2 171 učesnik.Pobednici seniorskih trka su Teodora Simović iz Novog Pazara na 3 000m i Hilari Kiptum iz Kenije na 5000.

2 171 učesnik iz Srbije i inostranstva prošao je kroz cilj u subotu 19. oktobra na zaječarskom Hipodromu. Održano je 27 trka, od predškolskog uzrasta pa do seniorske konkurencije. A prema rečima organizatora, Zaječar se još jednom pokazao kao dobar domaćin treće serije Jesenjeg krosa RTS-a. 

Foto: radiomagnum.rs

Prvi put su na Krosu RTS-a ove godine u Zaječaru učestvovala i deca sa smetnjama u razvoju.

Foto:radiomagnum.rs

Pobednici seniorskih trka su Teodora Simović iz Novog Pazara na 3 000 m i Hilari Kiptum iz Kenije na 5 000.

Prema rečima Teodore Simović u kros treba ulagati i to je nešto što treba da bude i dalje naša budućnost.

„Srećna sam što sam danas pobedila u Zaječaru, s obzirom na to da sam u Rekovcu imala jedan poraz. Ove staze nisu meni prioritet, niti one meni leže, ali mi je prvo mesto značajano i zahvalila bih se svom treneru Rikotu Zilkiću, koji je ove godine od mene napravio baš ono što sam čekala dugi niz godina. Zahvalila bih se i Gradu Zaječaru i pohvalila bih ovu masovnost,“ kaže Teodora.

Dragan Zdravković, atletska legenda, evropski šampion 1983. godine na 3.000 metara, je istakao  da je Zaječar grad atletike, grad sporta i da ima čime da se ponosi.

„Kros serija RTS-a je jedna fantastična manifestacija koja okuplja puno dece. Svake godine je sve bolje i bolje ovde u Zaječaru. Ove godine ste vi Zaječarci imali i prvaka Balkana u mlađoj juniorskoj konkurenciji, to je Iva Maletić, imate sjajnu decu i mislim da ona zaslužuju da dobiju stadion“, rekao je Zdravković.

Gradonačelnik grada Zaječara Boško Ničić je istakao da je u ovu manifestaciju uloženo dosta truda i napora.

„Od iduće godine ovde će biti jedan prelep stadion, ali ćemo zato stari stadion Timoka pretvoriti u atletski stadion, da mladi ljudi imaju gde da se bave atletikom, kraljicom sportova, na mnogo ozbiljnijem nivou. Taj Atletski stadion za čitavu Timočku krajinu treba da bude dika i ponos“, naglasio je Ničić.

Takmičare i gledaoce pozdravio je i pomoćnik gradonačelnika za sport Milan Stanković, koji je napomenuo da je Grad Zaječar ponosan na samu organizaciju Kros serije RTS-a, kao i na masovnost koja je iz godine u godinu sve veća.

U Zaječaru je učestvovao 2171 trkač, ili 646 više nego u Somboru, tako da je Zaječar sada po masovnosti na prvom mestu. Završnica Kros serije RTS-a je 26. oktobra u Šapcu, kada će biti održano i državno prvenstvo.

 

Dodaj komentar