Društvo Izdvajamo

Do kraja nedelje zatvaraju se još dve kovid bolnice u Nišu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Klinički centar u Nišu dobio je dozvolu Ministarstva zdravlja da do kraja nedelje isprazni dve, od ukupno četiri kovid bolnice u okviru starog dela Kliničkog centra u Nišu, rekao je agenciji Beta pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Goran Stanojević.

Prema njegovim rečima, u starom delu Kliničkog centra trenutno je hospitalizovano 66 pacijenata sa pozitivnim testom ili sa sumnjom da su oboleli od korona virusa, a među njima je i devetoro dece.

„Pratimo epidemiološku situaciju u Vranju i Leskovcu, da otuda ne dobijemo nešto veći broj pacijenata. Ukoliko ovakvo stanje ostane kao sada, a verujemo da hoće, biće zatvorena kovid bolnicu u staroj zgradi hirurgije i u zgradi Klinike za plućne bolesti“, izjavio je Stanojević.

On je kazao da bi ambulante i ordinacije u tim klinikama, ukoliko sve ostane po planu, ponovo mogle da počnu da rade sa pacijentima naredne nedelje.

„Želja nam je da što pre ispraznimo kovid bolnicu u staroj zgradi hirurgije jer se tu nalaze ambulante koje su nam vrlo bitne za funkcionisanje Kliničkog centra. U zgradi Klinike za plućne bolest nalazi se koronarna jedinica koju želimo da što pre osposobimo zbog pacijenata koji čekaju na postavljenje stentova i pejsmekera“, rekao je Stanojević.

Nova zgrada KC u Nišu od ponedeljka je počela da prima prve pacijente nakon izlaska iz kovid sistema, a počele su i prve intervencije i operacije.

Pacijenti se primaju po prioritetu i moraju da imaju negativan test na korona virus.

izvor: danas.rs

Dodaj komentar