Društvo Politika

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ POSETILA PORODICU ANTIĆ IZ KOPRIVNICE: Antići umesto grada, odabrali SELO!!! (VIDEO)

Selo Koprivnica, nadomak Zaječara  mesto je iz kojeg već decenijama odlaze i mladi i stari. Međutim, bračni par Antić iz Koprivnice jedni su od retkih koji su odlučili da ostanu. Rešeni da tu osnuju porodicu i prežive od poljoprivrede, zahvaljujući sopstvenom radu, dokazali su da je život na selu moguć.

Svestan da se u sela jako malo ulaže, i da se seljaka svi sete tik pred izbore dr Mirko Nikolić je naglasio da bez obzira ko je na vlasti i kakvih sve problema ima, selo ne sme da trpi, jer selo hrani Srbiju!

“ Želimo da na ovom primeru pokažemo da je život na selu moguć. Kada smo u našem programu istakli da je ulaganje u poljoprivredu i u selo jedan od ključnih stvari na kojima moramo prditi u narenom periodu, želimo da znate da to nije prazna priča. Povećanje agrarnog budžeta, razvoj ruralne infrastrukture, stipendije za školovanje mladih sa sela iz oblasti poljoprivrede samo su neke od stvari na kojjima ćemo više obratiti pažnju u nekom narednom periodu“, istakao je Nikolić.

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izrazila je divljenje porodici Antić, posebno supruzi Tanji, koja je kao prosvetni radnik ipak odlučila da život umesto u gradu provede na selu.

“ Imam zadovoljstvo da vidim sredinu u kojoj je moguće živeti od poljoprivrede. To toplo gostoprimstvo me podseća na period detinjstva mog sina i mojih unuka, i pokazuje da Srbija može biti poželjna za život“, zaključila je Slavica Đukić Dejanović.

Na kraju posete svi su bili složni u jednom…da ulaganje u sela jeste ulaganje u budućnost! Pa ko zna…možda i povratak roda u Koprivnicu zaista nagoveštava da je taj cilj zaista i moguć!

Pogledajte prilog „Online televizije“!

Dodaj komentar