Društvo

Delimično oblačno, 27°C u Zaječaru

ilustracija/pixabay.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti promenljivo oblačno sa više sunca, uveče u većem delu zemlje moguća kiša.

U Srbiji danas na severozapadu očekuje se postepeno naoblačenje, koje će se u toku dana širiti ka centralnim delovima. Kiša se od ujutro i tokom dana očekuje u Vojvodini, a uveče i noću proširiće se i na centralne i južne krajeve zemlje. Duvaće južni i jugozapadni vetar u pojačanju i skretanju na severozapadni, posle podne prvo u Vojvodini, a uveče i noću i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od 6°C do 13°C, a najviša od 17°C na severu Vojvodine do 30°C na jugu Srbije.

U Zaječaru delimično oblačno, sa više sunca. Duvaće umeren do jak vetar, jugozapadnog pravca. Najniža temperatura 11°C, a najviša dnevna temperatura oko 27°C.

U subotu svežije, ujutro i pre podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje, a posle podne pretežno sunčano. U nedelju ujutro hladno, mestimično sa slabim prizemnim mrazem, a zatim do srede sunčano i sve toplije, a u košavskom području i vetrovito.

Biometeorološka prognoza za petak 7. maj 2021.

Biometeorološka situacija može uzrokovati pojačane tegobe kod astmatičara i reumatičara, kao i osoba sa povišenim krvnim pritiskom. Očekuju se izraženije meteoropatske reakcije, naročito u vidu glavobolјe, lošeg raspoloženja i nervoze. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

AMSS: Saobraćaj umerenog intenziteta

Na auto-putevima u Srbiji jutros umeren broj vozila, pa se na naplatnim rampama prolazi bez zadržavanja, a slično je na magistralnim i regionalnim pravcima na kojima je, takođe, prohodnost dobra, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U popodnevnim satima moguć je nešto veći broj vozila na gradskim saobraćajnicama, kao i na izlazima iz većih gradova.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima i na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Od 27.04. do 01.11.2021. godine, biće izvođeni radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 35, na deonici Negotin – Zaječar.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 16.04.2021. godine do 15.07.2021. godine, kod Jelašnice, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar – Кnjaževac (od km 144+990 do km 148+180), biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji kolovoza.

Кod skretanja za Jelašnicu, saobraćaj će biti preusmeren na paralelni put uz državni put I B reda br. 35, uz dvosmerno odvijanje saobraćaja, osim na starom mostu preko Jelašničke reke, gde će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila pomoću semafora. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar