Društvo

Danas sunčano i veoma toplo, u Zaječaru 19°C

FOTO: zajecaronline.com
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Republički hidrometeorološki zavod Srbije saopštio je da će u celoj zemlji biti sunčano i veoma toplo, dok će se magla zadržati ponegde u nižim predelima i duž rečnih dolina.

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo. Samo ujutru su u nižim predelima i duž rečnih dolina mogući magla ili niska oblačnost.vDuvaće slab i promenljiv vetar, uveče severni i severozapadni i u pojačanju.vNajniža temperatura kretaće se od -3°C do 8°C, a najviša od 16°C do 21°C.

U Zaječaru sunčano i toplo. Duvaće slab vetar, jugozapadnog pravca. Najniža temperatura 4°C, a najviša dnevna temperatura oko 19°C. 

U subotu se očekuje postepeno naoblačenje sa severa, uz osetniji pad temperature, umeren i jak severozapadni vetar i ponegde slabu kišu. Uveče je moguć slab sneg, samo na visokim planinama. Nakon toga, sledi umereno oblačno, povremeno sa periodima sunčanog vremena, suvo i malo svežije, ali i dalje sa temperaturom oko i iznad proseka.

Biometeorološka prognoza za petak 26. februar 2021.

Zadržava se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih osoba. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. U jutarnjim satima izvesne tegobe mogu osetiti i astmatičari u predelima sa maglom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Preporučuje se boravak na otvorenom uz umerenu fizičku aktivnost.

AMSS: Oprez zbog kolovoza

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je danas na oprez u vožnji, posebno motocikliste i bicikliste, jer posle ledenih dana kolovozi su još uvek prljavi i masni od soli, a na pojedinim mestima ima zemlje, peska ili zaostale rizle.

AMSS upozorava i da ima dosta novih oštećenja, pukotina i rupa, koje i pored intenzivnih intervencija putara ne mogu odmah biti sva popravljena.

Navodi se i da poslednji vikend u februaru počinje sa prvim popodnevnim satima, a koji bi po prognozi meteorologa obeležilo lepo vreme, što će sigurno na putevima ka našim planinama doneti veći broj vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Кako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji. Na teretnim terminalima vozila na izlazu iz zemlje na Batrovcima, Кelebiji i Horgoš čekaju 60 minuta.

Dodaj komentar