Društvo

Danas red sunca, red kiše

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Širom zemlje od jutros se javljaju lokalni pljuskovi, a sudeći prema upozorenjima RHMZ-a, tako će biti tokom celog dana.

U upozorenju koje su izdali danas u 9.20 sati navodi se da se do kraja dana na području Srbije očekuje pojava obilnijih plјuskova sa grmlјavinom i količinom padavina većom od 20 milimetara za 3 sata.

U zapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji, očekuju se obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom. Za ove krajeve danas je izdat i narandžasti meteoalarm, jer se očekuje da ponegde za tri sata bude više od 20 litara padavina po metru kvadratnom.

Kako najavljuju iz RHMZ, promenljivo oblačno biće i u nedelju, ali sa dužim sunčanim intervalima i ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova uglavnom u planinskim predelima. Najniža temperatura od 14 do 17, najviša dnevna od 25 do 28 stepeni.

U ponedeljak pretežno sunčano i malo toplije, uz jutarnje temperature od 13 do 17, i najviše od 26 do 30 stepeni. Od utorka do kraja radne sedmice pretežno sunčano i dva-tri stepena toplije. Krajem perioda očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinama.

Dodaj komentar