Društvo

Danas je 200 budućih lekara i 500 medicinskih sestara i tehničara dobilo ugovore o radu

Foto: Ministarstvo zdravlja

Najbolji diplomci, 200 budućih lekara i 500 medicinskih sestara i tehničara, koji su danas u okviru “Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih škola” dobili ugovore o radu, zadovoljni su što je država prepoznala njihov trud i “neprospavane noći nad knjigom”, i dodaju da danas dobijaju posao koji su sanjali šest godina. Najboljih 200 diplomaca sa medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je danas priliku da lekarsku karijeru započne u kliničkim i kliničko-bolničkim centrima u zemlji.

Najbolji diplomci: Prepoznat naš trud, ostvarujemo snove
U ime najboljih na svečanosti se obratila dr Milica Markagić koja je poručila da mladima program daje veru i vraća nadu da se prave vrednosti i dalje cene.

“Neko je umeo da prepozna naš trud i neprospavane noći nad knjigom. Danas dobijamo posao koji smo sanjali pre šest godina kada smo upisivali medicinu. Danas nam je data prilika da svoje snove ostvarimo u željenom gradu baveći se željenom specijalizacijom”, istakla je dr Markagić.

Ona će svoju profesionalnu karijeru započeti u KBC “Kosovska Mitrovica”, na odeljenju anesteziologije.

Pored najboljih diplomaca sa medicinskih fakulteta, ugovore je dobilo i 500 najboljih diplomaca srednjih medicinskih škola, a među njima je i Filip Ninković, koji će kao medicinski tehničar raditi u Institutu za majku i dete.

“Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja i državi što su omogućili da svoje karijere započinjemo u svojoj državi. Ovaj program je veliki podsticaj svim kolegama koji i dalje vredno uče i rade”, poručio je Filip.

Izvor: Ministarstvo zdravlja

Dodaj komentar