fbpx

Dan Vojske Srbije u Zaječaru obeležen nizom aktivnosti (FOTO)

Preporuka:

Dnevni horoskop za SUBOTU – 16. novembar 2019.godine

Današnju subotu retrogradna Venera vraća nas u neke stare priče i sećanja, vremeplov će da radi punom parom, preispitivaćete...

Učestvujte u sprovođenju antikorupcijskog plana

Javni konkurs za izbor članova radnog tela za praćenje sprovođenja Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara raspisan je danas, 13....

Okružno takmičenje u košarci i basketu 3×3

Pobednici gradskog takmičenja za srednjoškolce u košarci i basketu 3x3 - učenici  zaječarske Gimnazije i učenice Medicinske škole predstavljaće...
- Reklama -

Polaganjem venaca i cveća na spomenik palim borcima Timočke Krajine u centru grada danas je otpočela svečanost obeležavanja dana Vojske Srbije. Tim povodom u zaječarskoj kasarni održana je i Svečana akademija na kojoj su proglašeni pobednici takmičenja učenika Osnovnih škola u literarnim radovima povodom ovog praznika.

23. april srpska vojska slavi u znak sećanja na dan kada je 1815. godine na praznik Cveti podignut Drugi srpski ustanak protiv Otomanske vlasti.

Na spomenik palim borcima na Trgu oslobođenja u Zaječaru vence i cveće povodom Dana Vojske Srbije položile su delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada, boračkih organizacija i članovi porodica poginulih pripadnika vojske

Prema rečima pukovnika Vladice Vučkovića, komandanta Komande za razvoj Timočke brigade, sa državnog i vojnog aspekta ovaj datum prepoznat je kao jedan od istorijskih prekretnica koje je dovelo do stvaranja savremene srpske države i modernih efikasne srpske vojske.

“ Današnji praznik dočekujemo ponosni i zadovoljni sa postignutim rezultatima.

Zahvaljujući izuzetnom zalaganju, visokim stručnim kvalitetima i odgovornošću, postigli smo značajne rezultate u obuci komandi i jedinica, a posebno izvršavajući zadatke na obezbeđenju administrativne linije prema Kosovu i Metohiji i kontroli kopnene zone bezbednosti.

Uložili smo skromna novčana sredstva ali veliki trud i rad da sačuvamo i unapredimo stanje infrastrukture u kasarni unapredimo uslove života i rada.

U toku ove godine na sreću nije bilo potrebe za angažovanjem naših pripadnika u otklanjanju posledica od elementarnih nepogoda, ali smo preduzeli mere da se deo snaga u potpunosti osposobi i bude u gotovosti za održavanje ukoliko se to od nas traži.

Sprovođenjem akcije „Selu u pohode“ obilazili smo i pružili pomoć stanovnicima sela na teritoriji u našoj nadležnosti prilikom realizacije postavljenih zadataka, ispoljili smo visok profesionalizam, čime smo na najbolji način doprineli jačanje operativnih sposobnosti“, naglasio je Vučković.

Ovaj značajan datum kasnije je obeležen Svečanom akademijom u zaječarskoj Kasarni na kojoj su proglašeni pobednici takmičenja učenika osnovnih škola u literalnim radovima.

Drugu nagradu za „Pesmu o vojniku“ na literarnom konkursu povodom Dana Vojske dobio je Aleksandar Živković, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“.

Pomenutu pesmu kako ističe napisao je inspirisan gledajući seriju „Vojna akademija“.

 

“ Prvi put sam u kasarni i po prvi put se srećem sa vojnicima. Drago mi je da sam učestvovao na konkursu i dobio neko priznanje.

Divim se vojnicima na hrabrosti i spremnosti da brane našu zemlju“, istakao je učenik Aleksandar.

Na akademiji su dodeljene i vojne plakete za postignute odlične rezultate u vojnoj službi i ostvarene rezultate koji su doprineli ostvarivanju svih postavljenih zadataka jedinica.

U krugu kasarne prikazana su vozila i vojna oprema pripadnika Komande za razvoj Timočke brigade.

Po završetku svečanosti priređen je i koktel za sve prisutne.

 

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Vojska Srbije prodaje skladišni kompleks „Grljan“

Srbija je ponudila na prodaju 22 vojna kompleksa koji nisu neophodni za funkcionisanje vojske. Ponuđene su: kasarne, skladišta i jedna komanda. Među njima i...

Boranin u kombiju švercovao marihuanu

Borski policajci uhapsili su D.R. (1986) iz Bora zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih...

Glasaj za ideje za lepši Kotlujevac

Glasanje za izbor ideje za uređenje javnih površina u Kotlujevcu obaviće se u petak 22. novembra. Ovu akciju organizovao je Savet mesne zajednice Kotlujevac...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: