Društvo Izdvajamo

Dan škole OŠ „Desanka Maksimović“ proslavljen „na daljinu“

U subotu, 16. maja nastavnici i učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović” u Zaječaru na jedinstven način obeležili su Dan škole.

Budući da su u protekla dva meseca jedni predavali, a drugi slušali nastavu na daljinu, i proslava Dana škole morala je da bude organizovana na ovaj način, a zapravo je pomerila granice u pripremanju i obeležavanju ovog za školu važnog datuma, u pravcu nečeg novog, nesvakidašnjeg i kreativnog, čime se mogu pohvaliti retke škole u okolini, a i šire.

Scenario i režiju filma koji je snimljen za ovu priliku potpisuju Brankica Potić, Stevan Jovanović i Lidija Milenković, nastavnici engleskog odnosno srpskog jezika, a za izvođenje glavne muzičke numere u filmu, pored dece pevača, zaslužna je Aleksandra Stojanović, nastavnica nemačkog jezika u ovoj školi.

Zamišljen kao jedan nastavni dan na daljinu, film „Zamisli… i to će proći” obuhvatio je blizu 70 učesnika, sadašnjih i bivših đaka škole. Svi oni su poštujući zdravstvene preporuke aktuelne ovih dana i nedelja uspeli da, bez međusobnih kontakata, najpre snime video-klipove u svojim domovima, a veliki broj klipova sami i montiraju. Porodice učenika uzele su aktivno učešće u ovom nesvakidašnjem filmskom poduhvatu, a roditelji su se našli u raznoraznim ulogama, od snimatelja, režisera, scenografa, kostimografa, montažera, suflera…

Film je obogaćen sjajnim muzičkim numerama, od onih pronađenih u arhivama nastavnika do specijalno za ovu priliku snimljenih, u maniru spotova zajedničkog pevanja na daljinu.

Evo i celog filma:

Dodaj komentar