fbpx
Društvo

Da li Zaječarci imaju novca za zimovanje? (VIDEO)

Zima je godišnje doba rezervisano za skijanje i putovanja.

Turističke agencije odavno su rasprodale aranžmane za zimsku sezonu. Još krajem leta u ponudama agencija bila su raznorazna skijališta i planine, a što se Zaječara tiče građani se mahom odlučuju za Bugarsku, Kopaonik i Zlatibor.

“Aranžmani za zimovanja počeli su da se prodaju još u septembru. Ljudi su na vreme izvršili svoje rezervacije, tako da ili su već na putovanju ili će krenuti tokom zimskog raspusta”, ističe Danijela Kalinović, vlasnik turističke agencije Koral.

Većina građana ima samo odmor tokom leta, te su zimovanja i manje tražena, ali u agenciji su zadovoljni.

“Interesovanje za zimovanja nisu baš tolika kao kada je leto u pitanju, ali mi smo zadovoljni”, kaže Danijela.

Kako kaže, ono što je sada prioritet agencije jeste leto 2017, a prodaja vaučera počela je još u oktobru mesecu.

“Grčka je i dalje najtraženija destinacija. Takođe, na seminaru koji je pred nama predstavićemo i kompletnu ponudu za leto 2017. Pored Grčke, imamo i ponudu celokupne Italije, Španije, Turske…”, dodaje Danijela Kalinović.

Sa druge strane, među Zaječarcima retki su oni koji mogu osetiti lepotu planine i zabave u snegu na nekoj od destinacija, pa makar i u Srbiji.  Mnogi čak nikada i nisu iskusili čari planine.

U svakom slučaju, oni sa “plićim džepom” svoj zimski odmor mogu provesti na zaječarskoj Kraljevici, koja pored staze za skijanje ima i onu za sankanje, kao i ski lift.

Dodaj komentar