fbpx

Da li su Šerbedžiju u Zaječaru zaista iznervirali snimatelji, pa je odbio da razgovara sa novinarima?

Preporuka:

Zaječarski pčelari donirali med i propolis Crvenom krstu za najugroženije

Društvo pčelara "Timok" u Zaječaru, na inicijativu Saveza pčelarskih organizacija Srbije, u prethodnih nekoliko dana na teritoriji grada sprovelo...

Zaječarska pijaca se „preselila“ na Facebook

Desetak dana nakon odluke Gradskog štaba za vanredne situacije da se sve zelene pijace u gradu zatvore zbog pandemije...

U Srbiji 160 novoobolelih i još pet preminulih, ukupno 1.060 zaraženih i 28 umrlih

U Srbiji je u poslednja 24 sata zabeleženo još 160 obolelih od korona virusa i pet novih smrtnih slučajeva,...
- Reklama -

Poznati glumac Rade Šerbedžija nagrađen je „Zoranovim brkom” i statuom sa likom Zorana Radmilovića, priznanjem grada Zaječara, ali je, i pored svih počasti, odbio da razgovara s novinarima, izvestio je list „Politika“ nakon druge festivalske večeri kada je izvedena predstava „Кo se boji Virdžinije Vulf“.

Senka na drugo festivalsko veče pala je desetinu minuta po okončanju predstave. Domaćini su saopštili novinarima da neće biti uobičajenih izjava aktera upravo završene predstave, što se, inače, uvek događa. Tako je, rečeno je, odlučio dvostruki laureat Rade Šerbedžija. Navodno, iznervirali su ga snimatelji (pretežno oni iz publike) koji su, rekao je, ometali njegovu koncentraciju, navodi se u tekstu „Snimatelji iznervirali Šerbedžiju“ objavljenog u „Politici“ 21. oktobra.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

Rukovodstvo zaječarskog pozorišta izražava iskreno žaljenje i izvinjava se Radetu Šerbedžiji, Tetaru Ulisis i Beogradskom dramskom pozorištu zbog neprijatnosti koju je izazvao pomenuti tekst objavljen u dnevnom listu „Politika“.

“ Odluku o neodržavanju pres konferencije doneo je organizator, na šta inače ima pravo, zbog dužine predstave (165 minuta sa pauzom). Dobitnik nagrade Zoranov brk, Rade Šerbedžija, se sa scene obratio publici među kojom su bili i novinari koji time nisu ostali uskraćeni za uobičajenu izjavu nagrađenog glumca“, kažu u zaječarskom pozorištu.

Činjenica jeste, kako navode, da je gotovo neprestano fotografisanje, pre svega mobilnim telefonima, tokom trajanja predstave dekoncentrisalo glumce na sceni, kao i deo publike koji je poštujući pravila ponašanja u pozorištu svoje telefone isključio i da je organizator u pauzi morao da interveniše.

Ovom odgovoru predhodilo je pismo koje je  Rade Šerbedžija uputio festivalskom odboru u kome se kaže:

Dragi prijatelji, zahvaljujem vam se na toplom i domaćinskom prijemu u Zaječaru i na sjajnoj organizaciji našega gostovanja s predstavom “ Tko se boji Virginije Woolf “. Sve je bilo zaista savršeno, a Zaječarska publika divna i posebna… Posebno sam počašćen statuom Zorana Radmilovića, koju mi je uručio gradonačelnik Zaječara i koja će svakoga ljeta stajati na terasi našega Ulysses teatra na Brijunima, među nama kazališnim umjetnicima, gđe joj je i mjesto, jer Zoran Radmilović je bio jedan od najvećih i najdražih kazališnih umjetnika na prostoru Jugoslavije. Bio je i meni lično blizak i drag prijatelj….

Međutim, moram sa žalošću, komentirati da me je iznenadila informacija koja je izašla u današnjoj Politici, da sam lično ja odgodio razgovor o predstavi sa publikom i novinarima koji prate festival… Ja to uistinu nisam i ne bih nikada ucinio. Nama je svima, nakon predstave, rečeno da se razgovor sa publikom i novinarima otkazuje.

Molim vas da svakako obavijestite publiku i novinare koji prate festival da to nije bila moja odluka i da ja sa tim nemam nikakve veze.

Usput se i ispričavam ako je bila vidljiva moja reakcija tokom kraja prvoga đela predstave, kada sam pogledao direktno u jednoga fotografa koji je i nakon upozorenja organizatora da se prestane slikati sa blicevima uporno nastavljao škljocati sa svojim aparatom i blicevima dekoncentrirati I nas glumce, a vjerujem I publiku… Ja inače nikada ne reagiram na slične tegobe koje dolaze do nas sa one strane rampe…

Još jedanput vam se srdačno zahvaljujem na sjajnom gostoprimstvu i raduje me vas poziv da i slijedeće godine dođem na vaš festival i da tokom festivala otvorimo spomenik Živojinu Pavloviću, velikom filmskom redatelju sa kojim me vežu divni filmovi u kojima sam imao čast biti protagonista i jedno veliko i divno prijateljstvo.
S poštovanjem
Rade Šerbedžija
21.10.2019.“

1 KOMENTAR

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: