Politika

Da li Mirkovićevi batinaši stoje iza razbijanja izloga pekare u Zaječaru?

foto: ilustracija

Nakon mitinga koji je održan u centru Zaječara razbijen je izlog na lokalu pekare Duljaji, koja godinama radi u Zaječaru. Ovaj slučaj je odmah nakon incidenta prijavljen policiji koja radi na njegovom rasvetljavanju. Kako naš portal saznaje do 15h danas nikakva prijava policiji nije upućena, a po komentarima građana stiče se utisak da je to „režija“ Saše Mirkovića. Policija još uvek „traga“ nad počiniocima, a gradska uprava je već okrivila opziciju koja je na miran i dostojanstven način demonstrirala sinoć u centru grada.

U jučerašnjem  članku, spomenuli smo da je policija lokalizovala određenu grupu „žestokih “ momaka koje je za cilj imala da izazove incidente. Radi se o grupi mladića iz Zemuna koji su sejali strah ulicama Zaječara još za vreme lokalnih izbora. Spomenućemo i to da se na poslednjim lokalnim izborima ova grupa pojavila, i prema rečima sugrađana direktno učestvovala u prebijanju jednog aktiviste URS-a, kao i  prebijanju nekoliko aktivista URS-a u selu Velika Jasikova. Policija nije otkrila počinioce tj napadače u vremenu održavanja lokalnih izbora, i ako su očevidci govorili o džipovima sa BG tablicama.

Zbog svega ovog sumnje građana Zaječara usmerene su ka Saši Mirkoviću, zato što ovo nije prvi put kako se u trenucima kada se njegova „fotelja“opasno  ljulja on pribegava starom oprobanom triku „držite lopova“.

Izdvajamo rečenicu gde smo upozorili na grupu ljudi koja je imala nameru da isprovocira nerede u Zaječaru.

-Miting je prošao bez incidenta osim sto je policija sprečila jednu grupu koja je po nagovoru Sase Mirkovića imala za cilj da izazove nerede. Do incidenta nije došlo pošto je policija lokalizovala pomenutu ugrupu i upozorila na posledice.- Rečenica je objavljena u tekstu pod naslovom

Više hiljada zaječaraca ustalo protiv Mirkovića i Vučica.

Zanimljivo je i to zašto policija nije pozvala pomenutu grupu, zato što činjenice govore da je jedino Saši Mirkoviću odgovaralo to da se dogodi pošto je više hiljada zaječaraca jasno poručila njemu i njegovim stranačkim kolegama, da je vreme da se povuku sa vlasti i raspišu vanredne lokalne izbore.

Dodaj komentar