fbpx

„CLIMATHON 2018.“ 26. oktobra u Zaječaru: Koje ćemo ekološko rešenje ponuditi za našu sredinu?!

Preporuka:

Odbojka: Kadetkinje OK Zaječara regionalne prvakinje

Kadetska ekipa OK Zaječara je pobedom nad vršnjakinjama iz OK Viner iz Bora obezbedila titulu regionalnog prvaka pre poslednjeg...

Zaječarci uživali u predstavi „Otac“ leskovačkog teatra

U zaječarskom teatru sinoć  je gostovao ansambl Narodnog pozorišta iz Leskovca sa predstavom „Otac" Augusta Strindberga, u adaptaciji i...

Negovanje srpsko-ruskih odnosa u Istorijskom arhivu

Istorijski arhiv "Timočka krajina" Zaječar i Centar ruskog geografskog društva u Srbiji priređuju kulturni program posvećen rusko-srpskim odnosima. U okviru...
- Reklama -

Klimatski hakaton koji se održava istovremeno u stotinama gradova širom sveta 26. i 27. oktobra po prvi put u gradu Zaječaru.

Potencijalni problem zdrave-pijaće vode, odlaganje otpada, održiva poljoprivreda, zdravlje i ekološka osvešćenost ljudi su lokalni klimatski izazovi koji odražavaju ono što najviše pogađa urbani život u Zaječaru.

„Climathon 2018“ je prilika da se pronađe rešenje za stvaranje čistije, zdravije, sigurnije i prosperitetnije lokalne sredine, a ovaj globalni pokret ponudio je i Zaječaru mogućnost da svoju budućnost preuzme u svoje ruke i implementira osnovna ekološka rešenja, jer će jedino tako osnažiti i svoje građane.

Odgovore, ali i rešenja na pojedina pitanja vezana za klimatske promene pokušaće da pronađu predstavnici Lokalne samouprave grada, Fakulteta za menadžment, Privredne komore Srbije, RARIS-a, Zavoda za javno zdravlje ,,Timok”u Zaječaru, kao i predstavnici privrede i drugi stručnjaci, budući lideri timova u okviru Climathona 2018. na sastanku koji će trajati 48 sati i koji u Zaječaru počinje 26. oktobra u prostoru za Pomak od 11 sati.

Svi učesnici u Globalnom projektu u okviru timova ponudiće rešenja svojevrsnih izazova, i svoje klimatsko rešenje ponudiće žiriju, koji će zatim glasati i dodeliti nagrade najboljima.

Klimaton izazove možete pogledati na sajtu: https://climathon.climate-kic.org/en/zajecar

 

 

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: