Članovi Dečijeg centra iz Zaječara minula tri dana boravili su u Beogradu, gde su na Festivalu nauke na beogradskom sajmu prezentovali dosadašnje rezultate u okviru projekta “Ženski potpis“.

Promocija ovog projekta izazvala je veliku zainteresovanost posetilaca na sajmu, a članovi „Dečijeg centra“ bili su gosti i Centra za promociju nauke, a posetili su i Institut Servantes, u kome je Centar za promociju nauke (CPN) organizovao manifestaciju pod nazivom Art+Science:Makers.

“ Naša poseta Centru za promociju nauke inicirana je sa njihove strane, zahvaljujući svemu što smo do sada uradili kroz “Ženski potpis“.

Nakon posete Muzeju primenjene umetnosti i Institutu Servantes, dobili smo mogućnost za dalju promociju žena naučnica, s’ obzirom na to da se mi ovom temom bavimo na jedan potpuno drugačiji i jedinstven način.

Na sajmu smo dobili dva punkta, te smo istovremeno promovisali naš film “Ženski potpis“, sajt “Ženski potpis“, plakate sa fotografijama i biografijama 24 naučnice, podelili oko 2000 nalepnica sa njihovim likom, dok ćemo 2000 razglednica, ( koje je potpisalo 1500 ljjudi ) uz prigodne poruke, poslati Zavodu za unapredjenje vaspitanjaiI obrazovanja, Koordinacionom telu (Ministarstvo prosvete i nauke republike Srbije).

Ponuđena nam je i izrada kalendara sastavljenog od likova naučnica koje promovišemo“, istakla je Selena Ristić Vitomirović, predsednica Udruženja.

Inače, kroz projekat “Ženski potpis“ drugu godinu zaredom “Dečiji centar“ iz Zaječara promoviše žene u nauci, uz podršku “EIŽ“ iz Omiša.

Nakon snimljenog dugometražnog filma, izrađen je sajt, realizovan kurs 2D animacija, organizovano je gostovanje pet naučnica i realizovana obuka za Wikipediju.

Dizajnirano je 24 plakata sa likovima naučnica.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here