fbpx
Kultura

Bruno Langer u Zaječaru: “Dokle god postoji Gitarijada, postojaće i rokenrol!”

FOTO: zajecaronline.com

“Gitarijada ne sme da nestane, jer će onda nestati i rokenrol”, istakao je Bruno Langer, frontmen legendarne grupe “Atomsko sklonište”.

Na konferenciji za medije, Langer je poručio da mu je uvek puno srce kada dođe u grad rokenrola.

„Posebno mi je zadovoljstvo biti na Gitarijadi u Zaječaru. Otprilike na desetak Gitarijada sam bio, imao sam i tu čast da budem i rokonačelnik. Gitarijada ne sme da nestane, jer će onda nestati i rokenrol.

Treba dati šansu mladim bendovima, jer smo mi već na zalasku karijere, jer dokle god se mladi interesuju za rok, ta vrsta muzika će postojati. Na mladima svet ostaje. Posebno sam zahvalan Gitarijadi i neka postoji dugo, jer je najveće manifestacija rokenrola”, kaže Langer.

Bruno Langer i Đorđe David; FOTO: zajecaronline.com

Takođe, predstavili su se i bendovi koji su ušli u finale, a to su “Infuzija” iz BIH, kao i “Gnijev andjela” iz BIH.

“Bend čine moja dva sina bubnjar Đorđe (12) i gitarista Mirko (16) i ja. Zadovoljni smo festivalom, prvi put smo ovde”, kaže Rajko Ostojić iz “Infuzije”.

“Oko 20 godina, aktivni smo u rok muzici, nismo došli da se takmičimo, čast nam je biti ovde. Daćemo sve od sebe, mnogo bi nam značilo zbog snimanja albuma”, rekao je Branislav Šarac iz grupe “Gnijev andjela”.

U revijalnom delu, pored “Atomskog skloništa”, nastupiće i legendarni beogradski pank bend “NBG”.

“Prvi put smo u Zaječaru, mada postojimo od 1984. Tu smo da predstavimo nove pesme. Velika je čast biti na ovom festivalu”, kaže Aleksandar Karapandžić Kara.

Poslednje festivalske večeri na Gitarijadi u Zaječaru, publiku očekuje fenomenalan provod, najavljuju organizatori. Konferencija za novinare održana je u kladionici “Admiral” u Zaječaru.

K.M.

Dodaj komentar