fbpx
Društvo Srbija

Brnabić: Sednica Kriznog štaba u utorak

foto: youtube.com/ Al Jazeera Balkans/ printscreen

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa biće održana u utorak, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa biti održana u utorak ali da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim merama protiv korone, prenosi danas.rs.

„Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bi razgovarala sa lekarima još jednom“, rekla je premijerka novinarima nakon posete Kosjeriću.

Ona je dodala da će u razgovoru sa njima biti sagledane mogućnosti i da će onda biti usvojene mere za suzbijanje pandemije korona virusa.

Kako je objavio Javni servis ranije, u Vladi Srbije danas neće biti najavljene sednice Kriznog štaba.

Na konsultacijama premijerke Ane Brnabić i medicinskog dela Kriznog štaba u nedelju nije doneta odluka da li će mere biti pooštrene.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je na konsultacijama medicinskog dela Kriznog štaba s premijerkom struka ostala pri stavu da epidemiološke mere moraju da budu pooštrene.

Prema zvaničnim podacima, korona virus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 520.911 osoba, a zabeleženo je 4.747 smrtnih slučajeva.

Izvor: danas.rs

Dodaj komentar