fbpx
Politika

Boško Ničić: Čeka nas golo preživljavanje, bićemo na hlebu i vodi! (VIDEO)

Boško Ničić je najavio restriktivan budžet ukoliko se vrati na vlast. Realni troškovi grada u 2017. godini ne smeju biti veći od 800 miliona dinara, to je mnogo teško uraditi, to će biti golo preživljavanje, bićemo na hlebu i vodi dve godine, slikovito je opisao Ničić, sve dok ne stabilizujemo javne finansije u gradu.

Danas je u prostorijama „Pokreta za Krajinu“, lider te političke grupacije, Boško Ničić održao konfereneciju za novinare, gde je govorio o stanju u gradu od kada je vlast 2013. godine preuzela Srpska napredna stranka.

„Pokret je overio 1076 potpisa i predao 20 juna, i do sredine decembra očekujemo da dobijemo rešenje o registraciji“, istakao je Boško Ničić.

Ničić se osvrnuo na komentare pojedinih medija, tj vlasnika medija koji zbijaju šale na način kako je pokret registrovan.

„Pokret je napravljen, između ostalog, da zaštiti Vlašku nacionalnu manjinu od Rumunizacije, a neki nas prozivaju da želimo da Vlahe pretvaramo u Rumune. To je laž“, rekao je Ničić.

Bivši gradonačelnik Ničić osvrnuo se i na sastanak opozicije na kome je Pokret za krajinu učestvovao pre nekoliko dana.

„Ne sme narod da izgubi veru i nadu da ne postoji alternativa ovoj vlasti koje je postala beskrajno osiona, koja je prestala da razmišlja da postoje obični ljudi kojima je teško i koji se ne mogu hraniti nadom preko tv ekrana, i medijskim spinovanjem“, istakao je Ničić.

Tema konferencija je bila i povećanje poreza na imovinu.

„Da li će vlast biti ponosno što je pre neki dan zadužila građane 33 % na ime poreza za imovinu, koji su jedva stekli u neka srećna vremena, i sada će morati da plaćaju astronomske iznose na to“.

Ničić se zapitao zašto je sadašnja vlast zapuštila sve objekte koji su izgrađeni za vreme kada je on bio prvi čovek grada.

„Zapuštili su Popovu plažu, halu u Kotlujevcu, stadion, sve su zapustili, pitam ZAŠTO?“, upitao je Ničić.

 

1 komentar

  • Samo bi odgovorio gospodinu Bosku. Dok je on bio na vlasti porez na imovinu je bio vise nego duplo veci nego sto je sada. To moze da se i proveri. Ajmo zajedno svi do lokalne poreske administracije i pitajmo koliki je bio porez od 2010. godine na ovamo. Ukoliko je bio veci nego sto je sada ocekujemo izvinjenje ovog politicara.

Dodaj komentar