fbpx

BOR: Teško povređen radnik u topionici!!!

Preporuka:

Dnevni horoskop za SREDU – 6. novembar 2019. godine

Mesec u znaku Riba ove srede usporava našu energiju i vuče nas ka krevetu. Niste voljni ni za kakve...

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, organizuje još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija...

Još jedan protest Borana protiv zagađenja iz RTB-a

Meštani Bora okupiće se u petak 15. novembra ispred generalne direkcije kompanije „Zi Jin“ u Boru u znak protesta...
- Reklama -

Žarko Jovanović, radnik Rudarsko-topioničarskog basena ’’Bor’’, teško je povređen kada mu je, kod dozatora fleš-peći, u pogonu Topionice, mašina uhvatila ruku.

Žarko Jovanović (33), radnik Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) ’’Bor’’, teško je povređen kada mu je, kod dozatora fleš-peći, u pogonu Topionice, mašina uhvatila ruku i iščupala je iznad lakta.

Kolege nesrećnog radnika su odmah reagovale, pružile mu prvu pomoć i pozvali bolnicu, čija je ekipa u rekordnom roku stigla na lice mesta.

– Pacijent je primljen sa teškom povredom ruke – rekao nam je dr Igor Maljković, direktor Opšte bolnice u Boru. – On je, nakon što je zbrinut, odmah prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.
U RTB kažu da je strašno to što se desilo.
– Istraga i izveštaj inspektora za rad pokazaće da li postoji odgovornost neposrednog rukovodioca ili smenskog majstora, ili je reč o nesrećnom slučaju – navode u RTB ’’Bor’’. – Ono što je za sada utvrđeno i potvrđeno prilikom policijskog uviđaja jeste to da je radno mesto propisno obeleženo, a da je radnik bio osposobljen za bezbedan rad.

Jovanoviću je, po prijemu na VMA, kako saznajemo, konstatovano da je neophodna amputacija ruke. On je, nakon operacije, u stabilnom stanju i van je životne opasnosti.

Pre izvesnog vremena, u Topionici je povređen i Robert Stojanov (41), kome je, takođe, povređena ruka. I on je, nakon ukazane prve pomoći, prebačen na VMA, gde se i danas nalazi.

Izvor: Novosti .rs

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: