Kultura

Bliži se otvaranje 12. Pozorišnog festivala za decu ,,ZajeČAR”

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dobra vest stiže za male ali i velike ljubitelje pozorišta – uskoro počinje 12. Pozorišni festival za decu ,,ZajeČAR“! Naši mališani će imati priliku da uživaju u pet predstava koje će izvesti glumci našeg ali i drugih pozorišta. Za sve predstave karta je 300 dinara, a mališani će moći da povedu nekog od svojih najbližih, i to besplatno!

Na konferenciji za medije govorio je umetnički rukovodilac Pozorišta ,,Zoran Radmilović“, Miloš Đuričić koji je ovom šrilikom istakao je da će ovogodišnji festival otvoriti predstava Pozorišta ,,Boško Buha“ iz Beograda.

,,Interesantno je da ovo pozorište do sada ni jednom nije učestvovalo na našem festivalu i radujemo se što smo uspeli da ih dovedemo ove godine jer  je „Boško Buha“ sinonim za pozorište za decu u Srbiji. Festival će otvoriti Igor Bojović, naš dramski pisac i glumac, direktor pozorišta „Boško Buha“, jedan  od najplodonosnijih dramskih pisaca za decu u Srbiji. Dugo godina je bio direktor beogradskog pozorišta Pinokio“, rekao je Đuričić.

Festival će obuhvatiti pet predstava i prateća program, a održaće se u periodu od 9. do 13. maja 2022. godine.

Od 14.00h, u okviru pratećeg programa festivala, u Centru za kulturu u Kotlujevcu biće odigrana predstava „Miš maus kuća haus iliti Mačak u čizmama“ Centra za kulturu iz Požarevca.

Ponedeljak, 9. maj: Predstava ,,Čardak ni na nebu ni na zemlji“

Utorak, 10. maj: Predstava ,,Zvonar Bogorodičine crkve“

Sreda, 11. maj: Predstava ,,Dvanaesto more“

Četvrtak, 12. maj: Predstava ,,Kapetan Džon Piplfoks“, ovog dana će pozo

Petak, 13. maj: Predstava ,,Alisa na putu za Oz“

Svečano otvaranje ovog Festivala zakazano je za 9. maj, a sve predstave će se izvesti sa početkom od 19h.

Dodaj komentar