fbpx
BuyBitcoinswithDebitCard
Hronika Izdvajamo

Bivši predsednik Privrednog suda u Zaječaru osuđen zbog primanja mita

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve i po godine zatvora bivšeg predsednika Privrednog suda u Zaječaru Gorana Krstića, jer je koristeći svoj položaj posredovao u vezi s prodajom jednog preduzeća i za to tražio i primio 10.000 evra. Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, Krstiću je izrečena mera zabrane vršenja svih poziva u oblasti pravosuđa od pet godina.

Sud je ovom odlukom odbio sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Specijalnog suda iz juna 2019. godine kojom je Krstić osuđen za krivično delo trgovina uticajem.

Krstić je proglašen krivim jer je zloupotrebom položaja predsednika suda koristio stvarni uticaj prema upravniku preduzeća u stečaju “Polet”, Ivici Stojkoviću, kako bi omogućio kupovinu “Poleta”” bivšoj direktorki tog preduzeća, Danojli Matijašević putem nagodbe.

Krstić je, kako se sumnja, za tu uslugu tražio nagradu od 10.000 evra preko bivšeg predsednika opštine Bor Branislava Rankića, koji je posredovao u komunikaciji između Krstića i Matijaševićeve.

Bivši predsednik opštine Bor Branislav Rankić ranije je u ovom slučaju osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je pravilno prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti za Krstića cenio to što nije osuđivan, porodične prilike i korektno držanje pred sudom, prenosi Tanjug.

Krstić je uhapšen 9. decembra 2016. godine u kafiću “Triton”” u Zaječaru

Danojla Matijašević, bivša direktorka preduzeća „Polet“ pomenutog dana je u dogovoru sa policijom donela novac za Gorana Krstića u iznosu od 10.000 evra i predala mu ispod stola.

Mediji su preneli da je taj novac izdvojen iz operativnog fonda MUP-a, koji je kasnije u njega i vraćen, a cela akcija je bila snimljena policijskim, kao i bezbednosnim kamerama kafića.

Podsećamo, Branislav Rankić je ranije osuđen na osnovu sporazuma s tužilaštvom o priznanju krivice.

1 komentar

Dodaj komentar