fbpx

Bivši predsednik Privrednog suda u Zaječaru osuđen na dve i po godine zatvora

Preporuka:

Nova akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, organizuje još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija...

Rad nastavnice Milijane Gligorijević objavljen u Zborniku „Čas za ugled 5“

Rad nastavnice OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Salašu mr Milijane Gligorijević pod nazivom "Reči umanjenog u uvećanog značenja" objavljen...

JKSP Zaječar dežura za praznik

Javno komunalno-stambeno preduzeće „Zaječar“ sutra 11. novembra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, za korisnike svojih usluga, organizuje...
- Reklama -

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas, 14. juna na dve i po godine zatvora bivšeg predsednika Privrednog suda u Zaječaru Gorana Krstića zbog primanja mita i trgovine uticajem. Krstiću je sud izrekao i meru zabrane vršenja delatnosti od pet godina.

Ovo je, inače, prvostepena presuda na koju pravo žalbe Apelacionom sudu imaju i tužilaštvo za organizovani kriminal i osuđeni.

Kako je ranije saopšteno, sumnja se da je Krstić zloupotrebom položaja predsednika suda koristio stvarni uticaj prema upravniku preduzeća u stečaju “Polet”, Ivici Stojkoviću, kako bi omogućio kupovinu “Poleta”” bivšoj direktorki tog preduzeća, Danojli Matijašević putem nagodbe.

Krstić je, kako se sumnja, za tu uslugu tražio nagradu od 10.000 evra preko bivšeg predsednika opštine Bor Branislava Rankića, koji je posredovao u komunikaciji između Krstića i Matijaševićeve.

Bivši predsednik opštine Bor Branislav Rankić ranije je u ovom slučaju osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom.

Krstić je uhapšen 9. decembra 2016. godine u kafiću “Triton”” u Zaječaru

Danojla Matijašević, bivša direktorka preduzeća „Polet“ pomenutog dana je u dogovoru sa policijom donela novac za Gorana Krstića u iznosu od 10.000 evra i predala mu ispod stola.

Mediji su preneli da je taj novac izdvojen iz operativnog fonda MUP-a, koji je kasnije u njega i vraćen, a cela akcija je bila snimljena policijskim, kao i bezbednosnim kamerama kafića.

izvor: Tanjug

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -radenković

Najnovije

Poslovni izazov za srednjoškolce Istočne Srbije

Oko 70 srednjoškolaca iz Zaječara, Boljevca, Bora, Knjaževca, Majdanpeka i Sokobanje učestvovaće na Regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama pod nazivom “Poslovni izazov“ koje...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: