Društvo

Bezbednost mladih u Zaječaru prioritet

foto: tvbest.rs

Prva trodnevna radionica u vezi izrade Strategije bezbednosti mladih u Zaječaru održana je od 21. aprila do 23. aprila na Borskom jezeru. Cilj ovakve radionice je izrada predloga Strategije bezbednosti mladih u Zaječaru. Sastanku su prisustvovali mnogobrojni članovi radne grupe formirane radi izrade predloga Strategije.

Osim relevantnih podataka dobijenih od mladih iz istraživanja o percepciji bezbednosti, članovi radne grupe izneli su svoja viđenja, najčešće probleme s kojima se susreću u svom radu s mladima i pružili neophodne podatke kao polaznu osnovu za dalji rad.

‘Nama je  bezbednost mladih na prvom mestu. U prilog tome govori to da je grad Zaječar drugi grad u Srbiji koji će imati jednu ovakvu Strategiju, tako da je izrada jako važna za naš grad. Radnu grupu čine predstavnici Grada, sudova, škola, policije, zdravstva, Centra za socijalni rad, kao i nevladin sector. Da bi u narednom periodu podigli bezbednost mladih na još veći nivo potrebno je da imamo neki dugoročni plan, a ovo je samo prvi korak ka ostvarenju istog“, istakao je za BEST portal Lazar Ružić, gradski većnik.

Program u potpunosti finansira OEBS, a realizuje Timočki omladinski centar. Po završetku predloga, Strategija ide na razmatranje pred gradskim većem, a zatim i na usvajanje na Skupštini grada.

Izvor: tvbest.rs

Dodaj komentar