fbpx
Izdvajamo Kultura

„Atomsko sklonište“ zapalilo 53. Gitarijadu

FOTO: zajecaronline.com

Hard rok sastav iz Pule, legendarno „Atomsko sklonište“ prvi su izašli na scenu treće večeri na 53. Gitarijadi. Publika ne krije zadovoljstvo kada je reč o ovom bendu, jer svaki put kada su u Zaječaru naprave odličan koncert.

„Treba imat dušu“, „Pakleni vozači“, „Kraljica cigana“, „Devojka broj 8″… su pesme koje publika, bez obzira na godine, poznaje i peva zajedno sa Langerom.

„Da nema Gitarijade i Zaječara, rokenrol bi nestao. Treba se boriti za opstanak ove manifestaicje i treba je proširiti. Nama je ovde uvek lepo i sa zadovoljstvom se vraćamo u ovaj grad.

Mladi bendovi treba puno da rade i da ulažu ljubavi u ono što rade. Samo tako će postići svoj cilj i očuvati rokenrol“, istakao je Bruno Langer, iz „Atomskog skloništa“.

FOTO: zajecaronline.com

Sadašnji frontmen pulske grupe „Atomsko sklonište“, Bruno Langer rođen je u Rijeci, a deo detinjstva proveo je u Zagrebu. Zatim se trajno vezao za Istru i Pulu. Кao četrnaestogodišnjak na poklon od prijatelja dobija svoju prvu gitaru.

FOTO: zajecaronline.com

Langer 1976. započinje saradnju sa pulskim pesnikom Boškom Obradovićem, koji se osim pisanja pesama, bavio režijom. Godine 1968. režirao je predstavu „Atomsko sklonište“ koja je premijerno izvedena u Istarskom narodnom kazalištu. Predstava se temeljila na izboru iz svetske antiratne poezije, za tu priliku pojačane nekim njegovim pesmama. Obradović pristaje na saradnju i 26. februara 1976. daje im svoje tekstove, te se taj datum uzima kao službeno osnivanje „Atomskog skloništa“.

K.M.

Dodaj komentar