Društvo

APEL – Pomozimo Rajku da još jednom ugleda proleće!

Rajko Kujović trenutno se nalazi na rehabilitaciji u Gamzigradskoj banji koja se završava krajem januara. Nakon isteka rehabilitacije, on nema gde! Zbog jako lošeg zdravstvenog stanja u kome se nalazi, on moli za pomoć da pronađe bilo kakvo mesto za život, jer u suprotnom, kako kaže – neće doživeti novo proleće!

Rajko Kujović rođen je u Peći 1960. godine. Od 2010. godine živeo je u Požegi, gde je primao socijalnu pomoć, da bi 2013. godine prešao u Užice, što je prema njegovim rečima bila ogromna greška.

„Prelaskom u Užice napravio sam veliku grešku jer od lokalnih vlasti nisam više dobijao socijalnu pomoć, već samo novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica. Oni su me usmeravali na biro, što je za čoveka u mom stanju čista provokacija. Ne vidim, radijus kretanja mi je najviše 100 metara, nakon toga noge više ne mogu da izdrže. Sa 11 400 dinara ne možete naći stan i prehraniti se, pre dolaska ovde provodio sam dane na železničkoj stanici“, priča Rajko.

Nakon što mu je pozlilo, on je uz užičke bolnice prebačen na rehabilitaciju u Gamzigradsku banju koja će trajati do 31. januara. Ima problema sa dijabetesom, pritiskom, cirkulacijom, zbog koje praktično i ne može da se kreće.

„Pored svega ovoga, morao bih da posetim endokrinologa i oftalmologa, na jedno oko uopšte ne vidim, dok mi je i na drugom vid jako jako slab. Do njih je nažalost nemoguće doći, jer je sve pretvoreno u kovid ambulante“, ističe on.

Kako kaže, za njega povratak na železničku stanicu znači sigurnu smrt, jer još jednu zimu neće uspeti da preživi.

„U stanju kakvom se ja nalazim, nemoguće je pregurati još jednu zimu. Molim za pomoć, ako neko, bilo ko, želi da donira ili mi pronađe mesto za život. Bilo koja suma, za mene znači korak dalje od smrti“, završio je Rajko.

I zato, svako ko je u mogućnosti da pomogne može donirati novac na 205-9011005408118-04 ili pozvati direktno Rajka na broj 062 – 873 00 77.

Pomozimo ovom čoveku da još jednom ugleda lepotu proleća.

1 komentar

  • Tužna i žalosna priča. Ali , kolko ima rodjenih ZAJEČARACA koji bukvalno spavaju na ulici bez sredstava za život. Ko treba njih da izbroji i da im pomogne, Duet iz Bora to neće ( Ničić – Mirković ) jer što bi borani pomagali zaječarcima . Problem je rešiv , ali vladar i gospodar naših sudbina iz Braćevca je okupiran ličnim bogaćenjem pa ga uz nedostatak empatije ovakve sudbine ne dodiruju.

Dodaj komentar